Ministrul britanic implicat în scandal sexual

63

Guvernul britanic a anunțat duminică deschiderea unei anchete privind fapte ale ministrului pentru comerț internațional, care a recunoscut că i-a cerut secretarei să cumpere jucării sexuale, într-un moment în care mai mulți oameni politici sunt acuzați că au avut atitudini necorespunzătoare față de colaboratoarele lor, relatează AFP.

Ministrul Mark Garnier, care este și deputat al Partidului Conservator, a recunoscut duminică pentru publicația The Mail on Sunday că i-a pus secretarei sale o poreclă cu caracter sexual și că i-a dat bani pentru a cumpăra două jucării sexuale, afirmând însă că acest lucru „nu a constituit deloc un act de hărțuire sexuală”.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a fost încălcat codul de conduită al miniștrilor, a anunțat ministrul sănătății, Jeremy Hunt, la BBC 1.

El a adăugat că prim-ministrul Theresa May îi va scrie președintelui parlamentului, John Bercow, în legătură cu acuzațiile de hărțuire și de agresiune sexuală împotriva mai multor aleși.

Conform presei britanice, cel puțin patru deputați sunt vizați de aceste acuzații care au fost calificate ca fiind ‘profund îngrijorătoare’ de către o purtătoare de cuvânt a premierului.

Guvernul a anunțat că vor fi luate „măsuri severe” împotriva miniștrilor care au avut un comportament necorespunzător.

Duminică, fostul ministru conservator Stephen Crabb a recunoscut de altfel că a trimis mesaje ‘explicite’ unei tinere de 19 ani pe care a primit-o la un interviu de angajare în 2013. Stephen Crabb a fost nevoit să demisioneze anul trecut după un incident de același fel.

„Dacă aceste povești sunt adevărate, atunci, evident, sunt complet inacceptabile”, a reacționat ministrul sănătății la BBC 1.

„Sunt părinți ale căror fiice studiază politica în speranța că vor obține un post la Westminster, iar ei trebuie să fie siguri că dacă obțin postul, fetele lor nu vor fi victimele unor astfel de comportamente”, a adăugat el.

Sâmbătă, liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, a afirmat că „pe culoarele puterii, deci inclusiv la Westminster, există și prosperă o cultură degradantă”, „o cultură care a tolerat violențele împotriva femeilor de mult prea mult timp”, potrivit agerpres.ro

2 COMENTARII

  1. Da… ca nu s-au „cordit” fiecare dintr-un anume … ” interes” , au dat cu „spirt ” si au zis ca-s „noi”… !!! Probabil nu s-au inteles la ” contributie ” si acuma il reclama…

  2. Imi puteti da macar un exemplu de politruc ori de suspus, care n-a bagat nici macar „mana”… la ” hornoi „… sau pe „trompa” … ?! Hai sa fim seriosi, ca toate s-au „cordit ” dintr-un anume interes si acuma fac tarantele, ca probabil a aflat ” boul „… si le-a dat „lucrare de control ” … sau le-au „taiat macaroana „… !

LĂSAȚI UN MESAJ