Ministerul Apărării Naţionale (MApN) cumpara zeci de avioane

123
Foto: http://tomisnews.ro

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) are în plan achiziţionarea a cel puţin 20 de avioane F16, a anunţat, luni, ministrul Gabriel Leş.

„Achiziţionarea a cel puţin 20 de avioane avem în plan în acest moment, cu intenţia noastră de a face revitalizarea acestor aparate. Încă nu avem soluţia, nu ştim de unde vin aceste aparate (…). Tot avioane F16, de acelaşi tip”, a afirmat ministrul Apărării la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD, scrie agerpres.ro.

 

El a precizat că nu ştie dacă se vor semna contracte pentru aceste avioane în cursul acestui an.

„N-aş putea să vă spun dacă aceste 20 de avioane vom reuşi să le semnăm în acest an. Avioanele F16, de principiu, din Statele Unite, ca să completam cele 12 avioane F16 pe care le vom avea până la sfârşitul anului. (…) Intenţia mea este, în acest moment, să achiziţionez ceea ce este necesar pentru Armata României, dar pe de altă parte şi conform programului de guvernare, ceea ce îmi doresc foarte mult, mai ales că avem şi acest angajament politic de doi la sută (din PIB pentru Armată – n.r.), să integrăm cât mai mult în industria din România, că e privată, că e de stat”, a spus Leş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ