Mexic și Canada fac o alianță împotriva lui Trump. Zidul pe care liderul SUA vrea să îl construiască poate isca un război

181
Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto şi premierul canadian Justin Trudeau au vorbit luni la telefon, convenind să păstreze un contact strâns şi să acţioneze mai repede pentru întărirea legăturilor nord-americane, a anunţat guvernul mexican într-un comunicat, citat de Reuters, conform agerpres.Pena Nieto „a reiterat dorinţa guvernului mexican de a continua să consolideze legăturile între cele două popoare”, se menţionează în comunicat.

 

„Ambii lideri au convenit să păstreze un contact strâns şi să intensifice activitatea echipelor lor pentru a accelera integrarea unei Americi de Nord mai puternice şi mai prospere”, a precizat guvernul mexican.

Discuţia celor doi lideri vine după ameninţările preşedintelui american Donald Trump de retragere din Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA) care leagă cele trei ţări, dacă acesta nu va putea fi renegociat în beneficiul Statelor Unite.

Autorităţile americane susţin că Trump este mai concentrat pe deficitele comerciale mari ale SUA cu ţări precum Mexicul.

Între timp, oficialii canadieni au spus că se vor concentra pe menţinerea legăturilor comerciale cu SUA în cadrul discuţiilor privind renegocierea NAFTA şi că este posibil să nu poată ajuta Mexicul să evite să fie ţinta administraţiei Trump.

O întâlnire care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută între Trump şi Pena Nieto a fost anulată după ce preşedintele american a spus că e mai bine să se renunţe la ea dacă Mexicul nu este dispus să plătească pentru zidul care ar urma să fie construit între cele două ţări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ