Marius Bălan: Anomalie sau normalitate?… măi să fie?

254

O propunere de la vârful PSD, în persoana lui Nicolae Bădălău, a atras atenţia în mass-media românească. Este vorba despre idea organizării unui referendum privind soarta monarhiei în România. Apar însă şi mirări şi chiar dezgustări de la foştii mari colegi de partid ai domnului, unul din ei care s-a exprimat pe acest subiect, este nimeni altul decât renumitul sociolog Vasile Dâncu. Daca marele sociolog, aşa cum spun unii, se declara dezgustat privind afirmaţiile colegilor lui, mă străduiesc eu să îi dau o explicaţie celui care susţine că românii au trăit într-o degringoladă totală şi nu înţelege cum brusc apare interesul pentru monarhie.

Vrând nevrând trebuie să recunosc că PSD-ul e deştept, şi pe punctul de a-şi face singur cadoul care aduce câştig de imagine dacă un astfel de demers va avea loc. Cu această ocazie, cartea de vizită şifonată a unui partid de stângă va fi mult albită şi va fi o mirare în lumea întreaga cum un partid socialist aduce în prim plan un astfel de proiect. Aşa zisa opoziţie de dreapta, mult rătăcită, a pierdut oportunitatea şi anii favorabili unei astfel de idei şi nu a fost capabila nici s-o iniţieze.

Domnule Vasile Dâncu, degringolada de care amintiţi, oare cine a întreţinut-o? Nu toate guvernele şi politicienii din absolut toate partidele de după ’89, şi colegii dumneavoastră care au cerut ca Majestatea Sa Regele Mihai I să nu fie lăsat să intre în ţară şi să fie catalogat drept persoana non grata? Nu vă puteţi explica explozia de admiraţie a românilor pentru monarhie, pentru ca la rândul dumneavoastră aţi fost îndoctrinat şi instruit în neadevăr. Clepsidra cu promisiuni electorale a guvernanţilor se goleşte rapid de conţinut şi trebuie urgent înlocuită cu noi amăgiri ca să mai adoarmă puţin societatea. Vă spun că dacă dumneavoastră nu înţelegeţi fenomenul respectiv vă ajut cu umila mea părere. Cred că ziua trista de 16 decembrie 2017 când sute de mii de români au trăit cu sufletul la gură trecerea în nefiinţă a Regelui, împreună cu organizarea impecabilă făcută de familia regală şi de brava Armată Romană, prezenta spumei Europei, regi, regine, prinţi, prinţese, şi în final dispariţia ultimului reper moral al României zilelor noastre a făcut ca românii să îşi schimbe radical crezul.

Să zicem şi să credem că aceasta propunere va trece şi că la referendum peste 30% vor spune DA monarhiei. PSD va avea mult de câştigat pe termen lung şi revenirea la o monarhie constituţională va opri cu siguranţă exodul românilor şi chiar îi va aduce pe cei rătăciţi din nou acasă. Însănătoşirea clasei politice cu siguranţă se va produce.

Merită să încercăm. Probabil Monarhia Salvează România!

Până atunci mă înclin doar în faţa Armatei Române care a dovedit o organizare impecabilă şi un respect deosebit faţă de ultimul ei Mareşal.

 

Bălan Marius Horea, preşedinte Partidul Verde Bistriţa

3 COMENTARII

  1. Domnule Bălan, vă respect pentru opiniile dumneavoastră, dar argumentele folosite nu mă conving. Vă rog să mă lămuriți pe mine care m-am năsacut în 1944, cim să respect un individ care, prin ordinul, lui iresponsabil, a făcut ca tatăl meu să fie asasinat de sovietici, respectiv de cei cu care s-a aliat regele Mihai pentru a-l înlătura pe Antonescu. Și astfel tatăl meu a făcut parte din cei 170 de mii de prizonieri, luați fără luptă, doar la ordinul unui nemernic. Din cei 17 de mii s-au mai întors, în viață doar 20 de mii. Oare, după părerea DUMITALE, ĂSTA NU E GENOCID ? L-am urât pe exregele Mihai de când am văzut că NU AM TATĂ. Alții nu ai mai avut frați, bunici, etcetera. Dar dumneavoastră puțin vă pasă. NU REGELE MIHAI a dat lovitura de stat ci CAMARILA care s-a aliat cu cei câțiva comuniști ce existau în acea vreme, tocmai pentru a câștiga favorurile lui Stalin ! De ce nu recunoașțteți ADEVĂRUL ? Eu, ca REGE al ROMÂNIEI n-aș fi abducat pentru NUMUC în șlumwe. LAȘUL și TRĂDĂTORUL MIhai n-a făcut-o / Dumnezeu sâ-ă-l ierte. Se va întâlni cu cei 150 de mii de românio trădați de un NEMERNIC !

  2. Stimate domn FILIP DORIN. Dumnezeu sa -l odihneasca pe tatal d-vs EROU al ROMANIEI. Personal ma inclin in fata numelui dansului. Nu ma astept in acest caz sa tratati subiectul decat emotional, fiind vorba de o asa pierdere grea sufletului d-vs. Nu pot sa fiu de acord cu cele spuse pt. faptul ca MAJESTATEA SA nu avea de ales sa mai stea agatat de putere si a fost condus la geamul PALATULUI REGAL unde peste 1000 de studenti manifestau in piata pt. el. I s-a spus clar de sovietici si de comunisti ca urmeaza impuscarea lor daca nu isi semneaza ABDICAREA. Puneti-va in locul sau. Ce ati fi ales ? Va doresc SANATATE MULTA si un CRACIUN linistit ! Imi pare rau pt. TATAL si familia D-vs.

  3. Lasati regele si regalitatea de domeniul istoriei, ca sunt institutii desuete si demult apuse, nu doar aici la noi ci absolut peste tot in lumea asta ” noua ” !

LĂSAȚI UN MESAJ