Maria Moraru, drept la replică

389

Având în vedere, articolul intitulat: “Se „scufundă” afacerile cu cumetrii ale Miei Morar? Pensiunea şi sala de nunţi, scoase la licitaţie” din data de 03 aprilie 2017 si postat pe site-ul ziarului online Gazeta de Bistrita, dorim sa prezentăm punctul nostru de vedere asupra celor relatate în cuprinsul articolului. Apreciem acest articol tendenţios, fără a avea conţinutul unei text de investigaţii redactat în mod profesionist şi care cuprinde, în cea mai mare parte, neadevăruri şi inexactităţi.

In primul rând, nu se pune problema lipsei clienţilor. Sălile noastre de nunţi sunt rezervate pentru anul în curs, având date ocupate inclusiv pentru anul viitor. Investiţii au fost realizate anual, iar faptul că nu sunt „jocuri de lumini”, după cum se menţionează în articol, este mai degrabă o chestiune de gust şi preferinţe. Se sugerează că nu ar fi clienţi, din cauza lipsei investiţiilor, lucru fals şi nesusţinut prin niciun argument din partea autoarei articolului.

Un articol cu adevărat de investigaţii ar fi însemnat, inclusiv, o deplasare a autoarei la faţa locului. Am fi fost mai mult decât deschişi în a-i prezenta restaurantele noastre, pentru ca jurnalista semnatară să îşi formeze o viziune obiectivă, înainte de a redacta o scriitură, din surse cel puţin îndoielnice.

In legătură cu afişul de vânzare, a Pensiunii Mya situată pe DN17, un simplu telefon la numărul afişat în anunţ ar fi clarificat lucrurile şi s-ar fi demonstrat că vânzarea imobilului nu este nicidecum din partea vreunui creditor sau executor judecătoresc. Incă o dată, informaţii neprecise şi de la diverse persoane „interesate”  transforma un potenţial articol de presă într-o tiradă de acuzaţii nefondate. Subliniem, încă o dată, că toate evenimentele programate se desfăşoară în condiţii optime şi conform rezervărilor efectuate.

Referitor la  acuzaţiile din finalul articolului, acest demers nu reprezintă decât „o dezgropare a morţilor”, inserată parcă în beneficiul unor persoane (competitori) pe care nu dorim să le nominalizăm aici. Toate eventualele prejudicii, din dosarele menţionate, au fost recuperate în întregime, iar aceste dosare au fost soluţionate încă din anul 2012. Aşa că nu vedem relevanţa actuală a unor situaţii vechi şi demult tranşate. Mai prezicăm că toate persoanele menţionate în acele dosare au fost reabilitate, astfel încât asupra lor nu există nicio decădere, de niciun fel.

In final, dorim să informăm redacaţia şi jurnaliştii ca înainte de a mai publica articole tendenţioase la adresa noastră, să ne solicite, în prealabil, şi un punct de vedere, pentru ca actul jurnalistic să fie obiectiv, să informeze cu adevărat cititorul şi nu, în ultimul rând, să fie etic.

 

Moraru Maria

 

LĂSAȚI UN MESAJ