Candidatul comun al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma „Dreptate și Adevăr” (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a susținut, marți după-amiază, că recenta declarație a omului de afaceri Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM) o discreditează. Acesta afirmase într-un interviu acordat All Moldova, răspunzând la o întrebare privind candidatul pe care Partidul Democrat îl va susține în al doilea tur de scrutin, că Maia Sandu este „corect direcționată și spune ce gândește”.

 

Chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național”, a declarat controversatul om de afaceri din Republica Moldova.

În replică, fostul Ministru al Educaţiei, candidat cu şanse reale în alegerile din Republica Moldova după desemnarea sa ca şi candidat unic a trei partide, spune că recentele declaraţii de simpatie politică din partea lui Vlad Plahotniuc arată „frica” acestuia cu privire la şansele tot mai mici ale adevăratului preferat, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM, prorus), de a se impune în scrutinul prezidenţial.

Plahotniuc este cel mai detestat om din Republica Moldova — oamenii știu asta și el știe asta. (…) Lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun. Încercarea lui disperată de a mă compromite prin împroșcarea cu propria mizerie arată doar lașitate și frică. Știind că murdărește tot ce atinge, el vine cu ideea de a mă sprijini în turul II. Crede că așa îi va crește șansele lui Dodon să câștige alegerile. (…) Doar că oamenii sunt mai deștepți decât îi crede și ei vor ști să aleagă corect”, a replicat Maia Sandu pe reţeaua de socializare Facebook.

Vlad Plahotniuc mai spusese anterior şi că pe Igor Dodon îl consideră „un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. Are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea, din postura de președinte, să pună țara pe o cale extrem de periculoasă”, într-o declaraţie cel puţin suprinzătoare.

Scrutinul prezidențial din Republica Moldova, din 30 octombrie, este primul din ultimii 20 de ani în care șeful statului va fi ales prin vot direct de către cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.