MAI nu mai ține cont de înălțime la admiteri

214

Candidații vor fi selectați pe baza examenului medical, acesta fiind obligatoriu și eliminatoriu. Dacă până acum se ținea cont de înălțime (fetele trebuiau să aibă cel puțin 1,65, iar băieții 1,70), se va renunța la această condiție. Oficialii ministerului susțin însă că pentru a trece probele fizice este, oricum, nevoie de o anumită înălțime.

Vor fi 11 probe fizice, timpul necesar minim pentru a le trece fiind de 2 minute și 25 secunde.

Este declarat „promovat” candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2’25″. Pentru evaluarea performanței fizice a candidaţilor, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări, repetări sau contestaţii. Abandonul, accidentarea sau neîndeplinirea bremului minim duce la eliminarea candidatului din concurs şi declararea acestuia „nepromovat”. Trecerea de la alergare la mers a candidaţilor nu se consideră abandon, potrivit legestart.ro

Potrivit proiectului de Ordin, a fost conceput un traseu aplicativ, care se va desfășura în sală: „vor fi testate calitățile motrice de bază (viteză, îndemânare, rezistență și forță) ale persoanelor care intenționează să dobândească statutul de cadru militar”.

Traseul practic-aplicativ conține și obstacole care trebuie parcurse într-o anumită ordine. Nerespectarea ordinii duce la o penalizare de trei secunde.

1 COMENTARIU

  1. D-apoi era o prostie. Nu conta „creerul ” ci ” inaltimea”… si… ” latimea”… ori „marimea la bocanc ” .
    Acuma, hai sa zicem ca la „tancuri sau autoblindate ” nu trebuie „clam.pai”… ca efectiv isi sparc capatzanile de caroseriile astora si stau inghesuiti de nici misca nu se pot, dar ce legatura are inaltimea, ori greutatea si „festeala de pe fatza ” cu „TELIJENTZA ” … N-AM INTELES NICIODATA … ! Ce folos ca este cineva inalt si frumos, si prost ca bota … ?! ( Acuma, nu ca toti astia sunt asa… dar zic si eu… in sensul ca celor „piticanii” nu le era permis spre meseriile militare si cu caracter militar ori „special ” , degeaba aveau microcipurile de la ” cutiutza ” cu multi „GIGA”…

LĂSAȚI UN MESAJ