În Madagascar a izbucnit un focar de ciumă și a ucis 21 de persoane

191

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că în Madagascar izbucnit un focar de ciumă și a ucis 21 de oameni. Autoritățile au interzis adunările publice pentru a opri răspândirea afecțiunii.

”OMS este îngrijorată de faptul că ciuma se poate răspândi deoarece este deja prezentă în mai multe orașe, iar acesta este începutul sezonului epidemic, care se desfășoară în mod obișnuit din septembrie până în aprilie”, a decarat Charlotte Ndiaye, reprezentantă a OMS în Madagascar, potrivit Digi24.

OMS a adăugat că actuala epidemie este neobișnuită deoarece, ”spre deosebire de focarele din trecut, afectează zone urbane largi, ceea ce crește riscul de transmitere” a bolii.

Conform Ministerului Sănătății din această țară, șase persoane au murit de ciumă în capitala Antananarivo.

Premierul Olivier Mahafaly a anunțat sâmbătă la televiziune că ”toate întâlnirile și evenimentele” din capitală, precum competițiile sportive, vor fi suspendate temporar în ”încercarea de a stopa răspândirea acestei boli”.

Aproximativ 400 de cazuri de ciumă sunt înregistrate în Madagascar în fiecare an, majoritatea fiind declanșate de forma bubonică a bolii, care este transmisă în urma contactului cu țesut sau fluide infectate, precizează sursa citată.

Aproape jumătate dintre cazurile identificate până în prezent sunt de ciumă pneumonică, a anunțat OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ