Lovitură dură! Cristian Pomohaci, exclus din preoţie

723

Cristian Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, a fost caterisit de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia vine la aproximativ o lună de la momentul în care preotului i-a fost interzis să mai oficieze slujbe.

Caterisirea este cea mai gravă pedeapsă pe care o poate primi un preot, însemnând înlăturarea definitivă din cler, prin ridicarea dreptului de a sluji la altar. Conform normelor BOR, de acum Pomohaci nu mai are voie să îmbrace haina preoțească și să săvârșească niciun fel de slujbă religioasă.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziție pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele Cristian Pomohaci a fost prezent și ieri (n.r. marți) la orele după-amiezii aici, la Centrul Eparhial. Nu s-au prezentat probe care să-l dezvinovățească de acuzațiile care i s-au adus în repetate rânduri”, a precizat miercuri Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

 

sursa: stiripesurse.ro

1 COMENTARIU

  1. Pai asa DA! Este corect si cinstit, pentru ca Biserica Crestina Ortodoxa, nu prevede infiintzarea unei „sectii” ori „lacas de cult ” pentru Homo … ! In America, se pare ca exista o astfel de biserica, pastorita tot de „homosexuali”… si unde au un „Guru” al lor … chiar daca-i doare ” guru”… pe toti … sau doar pe cei pasivi .

LĂSAȚI UN MESAJ