Locatarii de la parter al unui bloc s-au trezit cu planșeul etajului 1 peste ei

210

În Lupeni locatarii de la parter s-au trezit peste ei cu podeaua vecinilor de la primul etaj, cu mobila lor dar şi cu unul dintre bărbaţii care locuia deasupra. Speriaţi, oamenii au sunat la 112. Vecinul, care a ajuns fără voia lui la parter, a fost rănit.

Petre Marcel, liderul comunității rome din Lupeni: Tavanul acela s-a înmuiat într-un fel sau altul din cauza pereţilor, că sunt umezi, şi era cineva jos. Bine că s-a întâmplat doar aşa şi acel bătrânel şi-a fracturat un pic mâna. Blocul s-a înclinat în partea cealaltă.

Blocurile sociale sunt vechi de aproape 40 de ani, fără să fie reparate vreodată.

Primarul spune că vinovaţi ar fi locatarii.

Lucian Resmeriţă, primar: Un plafon… efectiv de beton a căzut, în urma faptului că, de-a lungul timpului, oamenii din cartierul respectiv au făcut în aşa fel încât au luat tot fierul de dedesubt, adică cel care stă la etajul unu s-a trezit la un moment dat având doar beton, nemaiavând fierul necesar.

Cele 32 de familii din bloc au fost evacuate şi duse cu un microbuz în sala de sport a unei şcoli.

Primar: O să vă aducem saltele de la ISU. Vă căutăm alte locuri

Edilul din Lupeni spune că două blocuri vor fi reabilitate cu bani de la guvern. A obţinut finanţare 5 milioane de euro pentru proiect. Până când vor fi renovate, se caută un vinovat pentru situaţie. A fost deschis un dosar penal, in rem, pentru vătămare corporală din culpă, potrivit Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ