Liviu Dragnea face un pas înapoi în privința propunerii de premier

174

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi presei că nu intenționează să promoveze un conflict inutil prin propunerea de premier pe care partidul său o va face la Cotroceni.

 

Vom merge cu o propunere care să poată fi acceptată şi care, din punct de vedere matematic şi politic să nu poată fi refuzată”, a declarat Liviu Dragnea.

Prevederea din lege cu condamnaţii penal nu poate fi considerată o incompatibilitate. Nu este nici măcar o restrângere a drepturilor fundamentale, de a fi ales pentru că membrii guvernului sunt votaţi de Parlament, deci sunt aleşi.

Restrângerea implică o perioadă bine determinată în timp, acea prevedere este o abolire, o decădere pe viaţă, în nicio democraţie constituţională nu e posibil. Acea lege a fost adoptată în 2001 în guvern, fără avizul Ministerului Justiţiei. Am văzut foarte multe analize. PSD nu va iniţia nicio procedură la CCR sau în Parlament pentru a modifica acea lege. Dacă Avocatul Poporului va lua sau nu decizia de a ataca la CCR acea prevedere e doar decizia lui”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a reiterat că alianţa de guvernare va fi alcătuită din PSD și ALDE.

Privind propunerea pe care PSD o va face la consultări, nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine, pentru Iohannis sau pentru PSD, ci în avantajul acestei ţări şi această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. (…) Nu am de gând să încalc nicio lege, PSD nu va încalcă nicio lege, voi face acea propunere, care să îndeplinească condiţii legale şi constituţionale.”, a declarat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ