Deputatul liberal Alina Gorghiu – vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, a anunţat astăzi, prin intermediul unei declaraţii de presă, depunerea unei sesizări la Avocatul Poporului, organism în măsură să atace prevederile Ordonanţeide Urgenţă 3/2009.

 

Este vorba de Ordonanţa în care se prevede, printre altele, semnarea unui angajament de loialitate de către personalul Corpului de Control al primului-ministru, condiţie obligatorie pentru ocuparea postului.

"Menţionez că potrivit articolului 7, alineatul 16, <<personalul fostului Departament de Control al Guvernului se preia în limita numărului de posturi alocat prin decizie a primului-ministru, pe baza îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege, a bunului său renume şi a încrederii acordate de primul-ministru, cu condiţia semnării unui angajament de loialitate>>. Or, Corpul de Control ar trebui ocrotit de presiunile venite din partea premierului  în funcţie, tocmai pentru evitarea unor conflicte de interese", susţine deputatul Alina Gorghiu în declaraţia de presă. Potrivit reprezentantului Grupului Parlamentar al PNL, sesizarea făcută Avocatului Poporului este un pas normal în faţa unui prim-ministru care "se coboară la astfel de tertipuri legislative pentru a putea face loc clientelei politice în cadrul sistemului şi încălcând orice normă a bunului simţ şi a profesionalismului".

Alina Gorghiu a mai precizat că premierul Emil Boc a dispus disponibilizarea a 61 de angajaţi din cadrul Corpului de Control al primului-minitru, dintre care două femei ce se află în concediu pentru creşterea copilului sau în ultimul trimestru de sarcină. Din cauză că PNL a luat atitudine în faţa acestor abuzuri, fapt ce a dus şi la implicarea mass-media în acest caz, premierul a amânat disponibilizarea mamelor până la data la carele expiră perioada de concediu.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.