Laura Codruta Kovesi refuza sa fie audiata in PARLAMENT. A gasit scuza perfecta…(DOCUMENT)

169

Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

 

Procurorul-șef al DNA a trimis o scrisoare comisiei, în care afirmă că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligați să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară pentru că fac parte din puterea judecătorească.

„La data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că «procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească»”, scrie procurorul-șef al DNA în scrisoarea adresată lui Mihai Fifor, președintele comisiei.

Kovesi menționează și două decizii ale Curții Constituționale (nr. 317/2006 și nr. 45/1994), potrivit cărora dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale.

„Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisiei de anchetă”, își încheie Kovesi scrisoarea.

Potrivit hotărârii de înființare a comisiei, în cazul refuzului de a colabora, se paote ajunge la sesizarea conducătorului autorităţii sau instituţiei unde îşi desfăşoară activitatea persoana citată, în vederea aplicării în mod corespunzător a prevederilor regulamentelor de organizare şi funcţionare a instituţiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru infracţiunea prevăzută de articolul 267 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.

Scrisoarea trimisă de Kovesi:

content-image

1 COMENTARIU

  1. Si cine opreste Parlamentul, care este forul suprem legislativ in stat, sa nu modifice „legea” si s-o cheme la „ordine” … daca este atat de „recalcitranta” fata de „politicul” tzarii… legislativ ?! Cine n-are nimic de ascuns si este corect si cinstit, nu pune atatea „piedici” si nu mai face atatea tarantele in fata celor care doresc s-o „asculte”… intr-o anume „chestiune”… ca inca n-a acuzat-o nimeni… de nimic…
    Tot aia cu „barzoiul pe cusma „… tot aia fac „tarantele „… ! Eu o vad o doamna culta, manierata, bine pregatita profesional, stapana pe sine, simpatica chiar… si nu inteleg comportarea si atitudinea domniei sale in raport cu Puterea Politico-Legislativa .
    Ce-ar face daca ar fi „pusa” dumneaei… ministru al Justitiei ( ca functiile politice sunt numite de aceasta putere ) si ar trebui sa solutioneze o anumita stare de fapt … ” nelamurita” ! ? Parerea mea este ca cine nu are nimic de „ascuns”… nu mai face atatea „tarantele ” , ca pana la urma urmei… va trebui totusi sa mearga acolo unde este „invitata ” si nici nu stiu daca are „loc de intors”… !
    Asadar doamna Kovesi, cu toata simpatia va rog mergeti si lamuriti problemele , asa pur si simplu, ca asa este bine, cinstit , corect si doar asa sunt inlaturate toate suspiciunile planate asupra dumneavoastra . De ce le dati ” apa la moara” ?

LĂSAȚI UN MESAJ