La loc comanda! Poliţistul proxenet rămâne în arest la domiciliu/Procurorii au contestat controlul judiciar

450

După ce judecătorul de drepturi şi liberrtăţi a dispus, miercuri, ca Alin Orşan să fie pus sub control judiciar, procurorii au contestat măsura la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Aici, instanţa a considerat că Orşan trebuie să mai stea în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, începând cu data de 17 martie.

 

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a judecat vineri contestaţia depusă de procurorii care au instrumentat dosarul în care este inculpat şi trimis în judecată  Alin Orşan, acuzat de proxenetism, după ce în urmă cu trei zile, judecătorul de dreptui şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa a decis că fostul poliţist poate să se bucure oarecum de libertate, astfel că a dispus instituirea măsurii controlului judiciar.

Instanţa Tribunalului Bistriţa-Năsăud a admis contestaţia procurorilor şi a desfiinţat decizia Judecătoriei Bistriţa, menţinând arestul la domiciliu a lui Orşan.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa împotriva încheierii penale nr. 368/CP/2017 din 14 martie 2017 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Bistriţa în dosarul penal nr. 2036/190/2017/a1.1, desfiinţează hotărârea atacată şi rejudecând, menţine măsura arestului la domiciliu dispusă cu privire la inculpatul Orşan Alin Grigore pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 martie şi până în data de 15 aprilie 2017, inclusiv”, se arată în soluţia pe scurt a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa.

 

Alin Orşan, agentul de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, acuzat de proxenetism la jumătatea lunii ianuarie, şi-a recunoscut faptele atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa. Acest aspect a înclinat mult balanţa în optica instanţei care a respins cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Orşan, decizia fiind de arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, în luna februarie.

 

Aşa cum Gazeta de Bistriţa a mai precizat (AICI),   agentul, care făcea naveta zilnic la Secția din Prundu Bârgăului unde muncea, și-a transformat apartamentul cu trei camere închiriat în partea de jos a orașului într-o adevărată casă de toleranță.

Aici, diverse femei își aduceau clienții racolați pe site-uri de profil sau, se pare, chiar găsiți de polițist. Pentru o zi de închiriere a unei camere, Orșan Alin Grigore încasa 150 de lei.

Din probele avute, procurorii nu au putut demonstra că Alin Orşan avut activitate infracţională pe o perioadă mai îndelungată, astfel că s-a ajuns la concluzia că a fost doar o conjunctură pentru poliţist de a face rost de bani în plus pe lângă salariul câştigat de la stat. Numai că faptele comise, atât cât au fost dovedite de oamenii legii, au fost suficiente pentru ca poliţistul să se aleagă cu dosar penal şi să fie trimis în judecată.

Pe 14 martie, procurorii l-au trimis în judecată pe Alin Orşan, urmând să fie stabilit un prim termen în acest dosar. Mai întâi însă va  trebui să treacă de instanţa de cameră preliminară care va verifica actele de urmărire penală întocmite de procurori.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ