La doi paşi de şeful DGA, poliţistul Orşan şi-a făcut bordel

2382

Poliția bistrițeană este din nou în mijlocul unui scandal cu iz penal, după ce un agent care activa pe Valea Bârgăului a pus la punct o afacere „fierbinte” și ilegală. Acesta amenajase o adevărată casă de toleranță în apartamentul în care locuia alături de iubită și de copilașul de câțiva ani al femeii. Ghinionul său a fost că pe scara unde locuia, stătea și șeful de la DGA, care a intrat rapid pe fir.

Orșan Alin Grigore, un agent de poliție de 28 de ani din Bistrița, s-a gândit să-și suplimenteze veniturile folosindu-se de iubita sa și de alte câteva femei care-și ofereau trupul spre vânzare.

Taxă zilnică de 150 lei

Agentul, care făcea naveta zilnic la Secția din Prundu Bârgăului unde muncea, și-a transformat apartamentul cu trei camere închiriat în partea de jos a orașului într-o adevărată casă de toleranță.

Aici, diverse femei își aduceau clienții racolați pe site-uri de profil sau, se pare, chiar găsiți de polițist. Pentru o zi de închiriere a unei camere, Orșan Alin Grigore încasa 150 de lei.

„Orșan Grigore Alin a locuit la o adresă din municipiul Bistrița împreună cu concubina sa, plătind chirie proprietarului apartamentului. În aceste condiții, la începutul lunii decembrie 2016, inculpatul i-a permis unei persoane în vârstă de 22 de ani să practice prostituția într-o cameră a apartamentului, în schimbul unor sume de bani. Astfel că, în perioada 12 decembrie – 16 decembrie, persoana respectivă a întreținut relații intime cu diverși clienți, care o contactau prin intermediul unui site.

S-a probat până în prezent că aceasta a practicat prostituția astfel: în 13 decembrie 2016 a încasat de la mai multe persoane suma de 1.100 de lei, iar în data de 14 decembrie 2016 a încasat de la mai multe persoane suma de 1.000 de lei. În seara zilei de 14 decembrie 2016, la solicitarea inculpatului Orșan Alin Grigore, aceasta i-a achitat agentului de poliție suma de 1.000 de lei, cei doi având înțelegere ca urmare a practicării prostituției timp de o săptămână să i se plătească agentului de poliție suma de 150 de lei per zi. Fapta comisă a agentului de poliție constituie infracțiunea de proxenetism, pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, precizează prim-procurorul adjunct și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Angela Sîngeorzan.

Iubita agentului, parte din „afacere”

Loredana, iubita agentului, se pare că este și ea parte din afacere. Dacă celelalte femei se ocupau cu prostituția înainte să apeleze la Alin Orșan, iubita acestuia ar fi fost inițiată chiar de către agent, asta deși în apartamentul în cauză locuia și copilul de câțiva anișori pe care tânăra îl avea dintr-o altă relație.

Tânăra și-ar fi părăsit soțul și ar fi luat copilul și s-ar fi mutat cu Alin Orșan în cursul anului trecut. Acesta ar fi convins-o să se prostitueze alături de celelalte femei, dar și să se drogheze.

Această variantă care include drogurile este susținută și de alte surse Gazeta de Bistrița, care susțin că, în urma perchezițiilor s-ar fi găsit și droguri ușoare. Cantitatea găsită sugerează și ea că polițistul nu doar consuma droguri, ci e posibil să le fi și comercializat.

Nu doar drogurile și prostituția o chinuiau pe iubita agentului. Se pare că acesta obișnuiește să o bată crunt, țipetele tinerei alertându-i inclusiv pe vecinii cuplului.

În timp ce tânăra se prostitua sau camerele erau ocupate de alte femei care practicau aceeași meserie, în casă se afla adesea și copilul Loredanei. Uneori, acesta era dus la alte cunoștințe, pentru a nu deranja activitățile ilegale ale polițistului.

Dacă Parchetul vorbește despre o singură prostituată care ar fi profitat de spațiul oferit de Alin Orșan, sursele noastre spun că în realitate ar fi vorba despre cel puțin 5 femei care colaborau cu polițistul. Prețul „chiriei” era același pentru toate fetele implicate. Se pare că unele ar fi fost chiar amenințate de către agent atunci când întârziau cu plata.

 

„Bordelul”, amenajat în scara în care locuia șeful DGA

Modalitatea în care a fost prins polițistul este parcă desprinsă din filmele de comedie. Acesta a fost ridicat în data de 15 ianuarie, chiar în timp ce se pregătea să meargă la muncă. Blocul a fost împânzit de polițiști în civil, care l-au așteptat pe agent să coboare scările și să se îndrepte spre mașina cu care urma să meargă la muncă.

Cum au ajuns însă polițiștii la agentul-proxenet? Cel care l-a demascat a fost șeful DGA. Asta pentru că șeful DGA locuia pe scara unde funcționa „bordelul” amenajat de agentul de pe Valea Bârgăului.

Se pare că pe cei doi nu îi despărțea decât un etaj. Așa se face că șeful Direcției Generale Anticorupție Bistrița a intrat la bănuieli după ce a văzut diverși bărbați care căutau apartamentul respectiv cu insistență.

De asemenea, zgomotele care proveneau din „bordel”, atât în timpul partidelor de sex, cât și a bătăilor crunte pe care le încasa iubita polițistului l-au determinat pe reprezentantul DGA să înceapă o investigație.

A urmat o perioada de mai bine de două săptămâni de filare, dar și ascultare a telefoanelor celor implicați. Agentul a fost încătușat chiar de ziua lui Eminescu, a doua zi, judecătorii luând decizia să îl plaseze în arest la domiciliu.

 

Despre „proxenet”, numai de bine

Deși apropiații polițistului știau cu ce se ocupă acesta, consumul de droguri fiind o activitate cunoscută de mai multe persoane, Alin Orșan poza în polițistul model. Acesta lucra în poliție din 2012, după ce a absolvit o școală de profil. Din vara anului 2016, acesta lucra la Secția 2 de Poliție din Prundu Bârgăului.

Mama polițistului lucrează la Poștă și locuiește și ea în partea de jos a orașului. Vecinii acestuia au numai cuvinte de laudă la adresa sa, arătându-se șocați de cele întâmplate. Acesta era cunoscut ca fiind un tânăr calm și respectuos, care nu a mai avut probleme de niciun fel până acum.

Aceeași părere bună o au și cei cu care a colaborat agentul de 28 de ani. Oamenii de pe Valea Bârgăului spun că nu se așteptau la așa ceva din partea sa, făcându-și până acum treaba exemplar.

Se pare că polițistul nu a fost sancționat până acum în vreun fel, neavând abateri disciplinare. Imediat după ce a fost arestat, acesta a fost suspendat din poliție, fiind anchetat acum tocmai de colegii săi. Acesta a fost arestat la domiciliu în data de 16 ianuarie, cele 30 de zile urmând să expire chiar de Ziua Îndrăgostiților, pe 14 februarie.

Andreea Moldovan

3 COMENTARII

  1. Se ocupa de afacere si in prezent prin intermediul telefonului si a retelelor de socializare cu sjutorul iubitei lui si este ferm convins ca pedeapsa lui va fii una indulgenta deoarece are „relatii”

LĂSAȚI UN MESAJ