Judecătoria Beclean, gaura neagră care a înghiţit mai bine de un milion de euro

486

Unul dintre cele mai neproductive proiecte din judeţ este cu siguranţă Judecătoria Beclean. Deşi lucrările la noul sediu al judecătoriei au început în 2011, după mai bine de 6 ani, clădirea este gata doar în proporţie de 27%. Aceasta a înghiţit deja mai bine de 5 milioane de lei, adică peste un milion de euro.

 

Atât Judecătoria Beclean, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean îşi desfăşoară activitatea într-o clădire degradată şi improprie. Din cauza faptului că proprietarul o revendică în instanţă, reabilitările şi lucrările de reamenajare au ieşit din discuţie.

„Dintre toate instanţele din raza de competenţă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, doar sediul Judecătoriei Beclean nu asigură condiţii normale de desfăşurare a activităţii pentru judecători şi personalul auxiliar pe de o parte, iar pe de altă parte pentru justiţiabilii care se adresează acestei instanţe. Pe baza analizei făcute de conducerea tribunalului privind asigurarea unei locaţii corespunzătoare desfăşurării actului de justiţie, s-a constatat că actualul sediu este impropriu, iar investiţii în amenajare nu sunt oportune, atât pentru că elementele de contrucţie nu permit o adaptare corespunzătoare, iar investiţia nu şi-ar atinge scopul, cât şi pentru că locaţia a intrat în procedura Legii nr. 10/2001, fiind revendicată de fostul proprietar”, se arată într-un raport al Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Tocmai pentru a nu rămâne pe drumuri, s-au început lucrări la un nou sediu pentru judecătorie, unde ar trebui să funcţioneze şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.


Afla mai multe cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punt de difuzare a presei.

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ