Judecător important din România, suspendat de CSM

118

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a decis în şedinţa de luni, suspendarea din funcţie a judecătorului Gheorghe Manea, preşedinte al Curţii Militare de Apel, până la soluţionarea cercetării disciplinare demarată ca urmare a unei sesizări.

 

În şedinţa de azi, 20 februarie 2017, Secţia pentru judecători în materie disciplinară, din oficiu, în temeiul dispoziţiilor art. 52 alin. 1 teza a II – a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a dispus suspendarea din funcţia de judecător a domnului Manea Gheorghe, preşedintele Curţii Militare de Apel, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare ce face obiectul dosarului nr. 32/J/2016. Potrivit dispoziţiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, “Pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare,… dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei „, se arată în comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Mediafax, este vorba despre o sesizăre făcută de magistraţi de la instanţa condusă de Gheorghe Manea. Potrivit sesizării, magistratul s-ar fi abţinut în repetate rânduri într-o cauză ceea ce ar fi dus la tergiversarea dosarului.

LĂSAȚI UN MESAJ