IPJ BN şi RAR, acţiuni în trafic! Minori accidentaţi şi dosare penale pentru şoferi

189

Polițiștii bistrițeni acționează în permanență pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, informează IPJ BN. În urma unor verificări efectuate, luni, împreună cu specialiştii RAR pe drumurile naţionale din judeţ, oamenii legii au aplicat 18 amenzi în valoare de peste 3.000 lei şi au reţinut trei certificate de înmatriculare.

 

În această perioadă, polițiștii rutieri acționează în permanență, pe trei schimburi, pentru monitorizarea traficului în zonele în care se înregistrează fenomene meteo nefavorabile.

„Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, arată IPJ BN într-un comunicat.

În acest sens, polițiștii împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud organizează și desfășoară acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de condițiile meteo nefavorabile.

Astfel, la data de 4 decembrie a.c., în comuna Dumitra, pe DN 17C și DJ 172B, în urma controalelor desfășurate, polițiștii au constatat și aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.045 lei și au reținut 3 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, polițiștii de la rutieră le recomandă pietonilor să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Astfel, la data de 4 decembrie a.c., în localitatea Florești, un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a surprins şi accidentat două fetițe minore care, în calitate de pietoni, s-au angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a minorelor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

De asemenea, la aceeași dată, în Bistrița, un minor de 9 ani, din Gherla, care a traversat prin loc nepermis și fără să se asigure a fost acroșat și accidentat ușor de un autoturism care a părăsit locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate cu operativitate de polițiști, la scurt timp a fost depistat pe raza municipiului un bărbat, de 35 de ani, din Bistrița, bănuit că ar fi fost implicat în accident.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ