În intervenția sa de la tribuna Camerei Deputaților, deputatul PMP Ionuț Simionca a sărit în apărarea micilor întreprinzători, „cei care duc greul susținerii economiei românești”, vorbind despre obligativitatea dotării micilor contribuabili, de la 1 noiembrie 2018, cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

 

„Actuala putere PSD-ALDE a pus gând rău micilor întreprinzători din România, atacându-i, în acest an, în valuri succesive, cu modificări legislative și fiscale ce au produs grave dezechilibre în economia și societatea românească”, a declarat Ionuț Simionca.

Pentru exemplificare, deputatul a povestit episodul petrecut luna trecută, când proprietara unei mici patiserii din Iași l-a poftit afară din magazinul său pe un fost prim-ministru, reproșându-i, printre altele, regimul împovărător al fiscalității și lipsa forței de muncă autohtone.

În opinia lui Ionuț Simionca, această măsură adoptată de reprezentanții puterii reprezintă încă un episod al „Marii Țopăieli Fiscale”, care are cel puțin trei neajunsuri majore.

Potrivit deputatului bistrițean, primul este legat de faptul că măsura nu poate fi adusă la îndeplinire pentru că nu există pe piață destule aparate de marcat cu jurnal electronic, operatorii autorizați nefiind în măsură să facă față valului de cereri. Al doilea neajuns este legat de costurile suplimentare greu de suportat pentru micii întreprinzători, costuri pe care le implică achiziționarea și instalarea noului echipament. Însă cel mai important neajuns este legat de faptul că Fiscul nu și-a modernizat infrastructura informatică pentru a putea prelua informațiile.

„Casele de marcat cu jurnal electronic, de ultimă generație, vor trebui puse în legătură cu sistemul informatic învechit al ANAF, care de curând a împlinit 20 de ani. Să ne amintim, că, în luna martie, serverele ANAF au stat blocate și site-ul ANAF a fost inaccesibil aproximativ o săptămână”, a spus Simionca.

La finalul declarației sale politice, Ionuț Simionca le-a cerut celor din coaliția PSD-ALDE să înceteze șicanarea antreprenorilor români.

„Încetați să îi mai hărțuiți pe micii întreprinzători! Încetați să mai decimați afacerile românești care s-au construit cu mult efort și cu multe sacrificii!Vă somez să nu închideți până și patiseriile românilor!”, a spus deputatul PMP.

Autoritățile au estimat că trebuie înlocuite aproximativ 800.000 de case de marcat, din care 100.000 la firmele mari și mijlocii și 700.000 la firmele mici. Prețul unei case de marcat cu jurnal electronic este cuprins între 1000 și 2.500 de lei, instalarea presupunând timp și costuri suplimentare.

1 COMENTARIU

  1. Pai da mai… ! Lasati-i sa fure , sa eludeze fiscul, sa angajeze personal care sa munceasca zi si noapte pentru ei si familiilor domnilor patroni si totul sa fie rasplatit cu … ” minimul pe economie ” ( sau deloc )!
    Ce va tot opuneti si faceti orice, numai sa-i vedeti pe toti patronii si familiile acestora pusi la munca ( daca vor „profit ” ) … cu exploatarea salariatilor mai ceva ca-n oranduirea sclavagista !
    Ne tot miram si ne intrebam, dece NU VREA NIMENI SA MEARGA LA PATRONII DIN ROMANIA PE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE … !
    Pai de ce oare ? Uitati va spun io… si anume pentru ca un salar ” minim pe economie ” ca sa poata trai cat de cat o familie, ar trebui sa fie de minim 25 de milioane de lei net fiecarui ” muncitor ” si sa fie garantat de stat, nicidecum lasat la indemana patronilor, care daca s-ar putea n-ar plati nici un ban , nimanui…
    Ar trebui ca toate contractele de munca, sa se faca exclusiv la Directia Muncii si fiecare societate, sa nu poata angaja direct pe nimeni, decat numai prin inchirierea personalului de la Directia Muncii , unde fiecare ” salariat ” sa fie retibuit pe o anumita ” scara ” ierarhica , dupa importantza muncii prestate, studii si competentza profesionala si patronatelor, sa li se aprobe atata personal, cata putere economica are sa-i plateasca … diferentza daca vor, sa fie obligati sa munceasca ei pe de gratis daca vor si s-si puna lor acest ” salar minim pe economie de 11 milioane de lei net ” , care nu-ti ajung nici sa-ti platesti facturile de utilitati macar …
    Deci, despre ce ” afaceri ” discuti dumneata domnule Simionca ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.