Ioan Turc despre modificările Codului Fiscal: Trebuie dezbătute mult mai mult înainte de a fi aplicate! Să înteleagă și PSD-ul că nu mai merge așa

120

„La noi, modificările în fiscalitate se fac fie atunci când se schimbă Guvernul, fie atunci când se face Bugetul. În fiscalitate discutăm puțin, facem repede, după care ne întrebăm ce-am făcut”, scrie Ioan Turc, liderul PNL Bistriţa-Năsăud, pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit lui Ioan Turc, decidenţii sunt doar de ordin politic şi nu experţii din domeniul fiscal, iar PSD vinde practic blana ursului din pădure.

Principala problemă vine de cele mai multe ori de sus, din zona deciziei politice și de prea puține ori din zona tehnică a Ministerului de Finanțe referindu-ne aici la consultanții experți în macro-economie. De multe ori PSD-ul încearcă să dea impresia că se face ceva folosindu-se de aceste mijloace legislativ-fiscale pentru propriile interese. Aceste modificari sunt tentante pentru Guvern deoarece este cea mai facilă modalitate de a transmite că s-a făcut ceva. Cel mai complicat este să faci ca aceste modificări să fie utile cu adevărat, să le aplici, să creezi proceduri și să stabilești reguli cu stabilitate în timp. PSD-ul a făcut modificări vânzând blana ursului din padure și amanetând bani fără acoperire. Bugetul ar trebui să fie construit de la ce s-a încasat anul trecut și nu de la estimări ale încasărilor viitoare„, scrie liderul liberal bistriţean.

Totodată, Ioan Turc este de părere că toate modificările legislaţiei din domeniul fiscal trebuie dezbătute public, astfel încât cetăţenii să înţeleagă efectele măsurilor propuse.

Consider că aceste modificări trebuie dezbătute mult mai mult înainte de a fi aplicate. E nevoie de realizarea unor simulări pentru a intelege cât mai bine efectele măsurilor propuse. Sper că ieșirea oamenilor în stradă, avertismetele specialiștilor și ale UE să ne ducă într-un punct în care să înteleagă și PSD-ul că nu mai merge așa„, a conchis preşedintele PNL BN.

LĂSAȚI UN MESAJ