Ioan Peteleu: Asta își doresc tinerii bistrițeni. Crețu le oferă bălăceală

227

Citind un interviu recent pe timponline.ro cu olimpicul internațional Sergiu Petruşca de la CN „Liviu Rebreanu” am avut satisfacția că pozițiile mele din cei peste patru ani de când sunt consilier local, nu au fost în zadar și că sunt oamenii în Bistrița care țin la oraș și vor să-și petreacă viața aici.

Chiar dacă ideile pe care le-am promovat încă din anul 2012 – centrul de cercetare și dezvoltare de noi tehnologii și incubatorul pentru afaceri creative și inovative – nu au fost luate în considerare de primarul Crețu și de consilierii majorității și nu au fost transpuse în realitate, trăiesc cu speranța că într-o bună zi lucrurile se vor schimba radical și la Bistrița.

Tânărul Sergiu Petruşca spunea în interviu: “Fie mă văd într-un birou, prelucrând date experimentale ale unor cercetători, fie mă văd în laborator, cercetătorul care merge la informatician şi spune că vrea şi asta, şi asta. Încă nu ştiu” și “Indiferent de studiile pe care le voi face, cândva, în viitor, m-aş întoarce înapoi în Bistriţa”. Îmbucurătoare și emoționante cuvinte pentru cei care au minte să le înțeleagă profunzimea și suflet să perceapă sentimentele pe care le transmit.

Vedeți domnule primar Crețu? Sunt tineri pentru care Bistrița înseamnă locul unde s-au născut, înseamnă familia, înseamnă copilăria, adolescența, școala, prietenii, cu alte cuvinte, Bistrița înseamnă acasă. Evident că pentru acești tineri și nu numai, Bistrița înseamnă mult mai mult decât înseamnă pentru dumneavoastră: proiecte utopice, banii contribuabililor cheltuiți discreționar, agendă paralelă cu nevoile comunității.

Sunt tineri, domnule primar Crețu, pentru care Bistrița ar trebui să fie locul unde să-și poată pune în practică cunoștințele acumulate în perioada de învățare și ideile la care visează încă de pe băncile școlii. Bistrița ar trebui să fie locul unde să-și construiască și să-și dezvolte o carieră profesională, să-și întemeieze o familie, să locuiască aici și să contribuie astfel la dezvoltarea și viitorul acestui oraș.

Evident că pentru toate acestea au nevoie de un mediu propice domnule primar, mediu pe care dumneavoastră nu-l oferiți. Ba mai mult, nu l-ați construit în cei aproape nouă ani de când sunteți primar și refuzați în continuare să-l construiți.

Poate că vom avea și noi în viitorul apropiat, un primar realist, cu picioarele pe pământ, centrat pe nevoile comunității și nu un primar fantezist, cu capul în nori, focusat pe proiecte megalomanice, ineficiente, care vor îngropa orașul în datorii în loc să-l dezvolte.

Cred cu tărie că, având tineri care gândesc ca și Sergiu, încă nu este totul pierdut.

 

Ioan Peteleu, consilier local PNL

LĂSAȚI UN MESAJ