Investiţiile municipalităţii din 2018! Wonderlandul înghite alt milion de euro, iar altă jumătate este tocată pe statui

145

Aproape 82 milioane lei se gândeşte municipalitatea bistriţeană să aloce din bugetul local, investiţiilor. Însă parte din aceşti bani se duc, ca de obicei, pe hârtii, şi mai puţin pe investiţii concrete. Parte însă din aceste investiţii înghit sume nejustificat de mari, care ar putea fi folosite pentru obiective care au un impact direct asupra cetăţenilor Bistriţei.

 

Valoarea propusă anul acesta de municipalitate pentru investiţiile publice se cifrează la 81.709.000 lei. Mai puţin de jumătate din această sumă, adică 32.636.000 lei, provine de la bugetul local, în timp ce restul – 49.073.000 lei – din fonduri europene nerambursabile.

Dacă banii proveniţi din fonduri europene se duc unde trebuie, adică pe investiţii care vor creşte calitatea vieţii bistriţenilor, cealaltă felie care provine de la bugetul local, adică din taxele şi impozitele cetăţenilor din municipiu, primăria o „investeşte”,  în mare parte, în documentaţii pe care se depune mai apoi praful şi stau uitate, la fel ca altele, în sertare, sau pe obiective din Wonderland.

 

Faţada şi şarpanta primăriei, reabilitată an de an

Anul acesta municipalitatea se laudă din nou cu reabilitarea faţadei şi şarpantei la sediul primăriei de la nr. 6, motiv pentru care a alocat de la bugetul local 138.000 lei pentru PROIECT TEHNIC şi ÎNCEPERE EXECUŢIE. Anul trecut, pentru acelaşi obiectiv a alocat…


Află continuarea, cumpărând Gazeta de Bistriţa de la orice punct de vânzare a presei începând de luni 5 februarie 2018.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ