Interlopul Marius Negrea, arestat preventiv! E acuzat de trafic de droguri

2490

Cunoscutul interlop bistriţean Marius Negrea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor DIICOT. Negrea este acuzat de constituire de grup infractional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc. 

 

 

Dosarul este unul amplu cu ramificaţii în mai multe ţări de Europa. Miercuri, locuinţa lui Marius Negrea a fost percheziţionată de procurorii DIICOT, ulterior el fiind dus la audieri la Bucureşti, după care a fost reţinut pentru 24 de ore.

Joi, Marius Negrea a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, care a fst admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti.

 

Potrivit DIICOT, cercetările au fost inițiate în luna februarie 2016, iar pentru documentarea activității infracționale a fost demarată o cooperare internațională, prin intermediul Eurojust şi Europol, cu Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia și Olanda.

În cauză s-a acționat simultan în Germania, în Marea Britanie și în Olanda.

Acțiunea desfășurată în Germania s-a finalizat cu reținerea a doi cetățeni români și a unui cetățean german, care i-au sprijinit în confecționarea de locuri destinate disimulării drogurilor în autoturisme.

În Marea Britanie a fost reținut un cetățean străin cu statut de refugiat care a  asigurat distribuția drogurilor în această țară.

Autoritățile din Belgia au emis un mandat european de arestare pe numele unui cetățean român.

În Olanda a fost efectuată o percheziție solicitată de către  autoritățile române, în baza unei comisii rogatorii, pe numele unei persoane fiind emis un mandat european de arestare.

Tot în acest caz, în cursul lunii mai 2017, autoritățile din Spania au arestat 17 persoane implicate în traficul de droguri de risc (canabis) și contrabandă cu țigări, membri ai aceleiași grupări.

Până la data acțiunii, au fost capturate peste 200 de kg. de canabis, 50 de kg. de ketamina și 55 de kg. de cocaină de către autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ