Înmatriculările de autoturisme noi

70

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană și țările EFTA (Asociația Europeană a Liberului Schimb n.r.) au crescut cu 5,5%, până la 903.143 unități în luna august 2017, un ritm dublu de creștere față de avansul de 2,6% înregistrat în luna iulie, a anunțat joi Asociația Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, informează Reuters.

În schimb, în România luna trecută au fost înmatriculate 12.001 autoturisme noi, în scădere cu 3,3% comparativ cu luna august 2016.

De asemenea, în primele opt luni ale acestui an înmatriculările de de autoturisme noi în UE și țările EFTA au crescut cu 4,4% până la 10,559 milioane unități, în cazul României fiind înregistrată o creștere de 16,6% până la 68.344 unități, anunță Agerpres.

„Cifrele din luna august 2017 le-au depășit pe cele din luna august 2008, reprezentând cea mai bună performantă înregistrată de piața europeană în ultimul deceniu”, subliniază ACEA.

În rândul marilor constructori, grupul francez Renault și cel japonez Toyota au înregistrat cele mai mari creșteri lunare ale înmatriculărilor, de 13% respectiv 12,5%, urmați de Fiat Chrysler cu un avans de 98%. În ceea ce privește marca low-cost Dacia, înmatriculările au crescut cu 15,8% până la 32.273 de unități.

Principalele piețe auto din UE au înregistrat performanțe solide în luna ianuarie, în frunte cu Italia si Spania, creșteri de 15,8% respectiv 13%. Vânzările de autoturisme au crescut cu 9,4% în Franța și cu 3,5% în Germania, dar au scăzut cu 6,4% în Marea Britanie.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

EFTA este alcătuită în prezent din patru state: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

1 COMENTARIU

  1. Asta pentru ca romanii nu au bani sa-si cumpere masini noi, chiar daca dupa aceia cheltuie mult pentru repararea si intretinerea celor second , unde dau bani „pe rand ” si nu dintr-odata … !
    Cine nu si-ar dori sa aiba „masina noua ” , dar de unde si cu ce ? Cu circa 5 mii de euroi, cat pot aduna , marea majoritate a populatiei din Romania, nu poti lua masina noua … asa ca nu-i mai tot f.u.teti cu tot felul de taxe si smecherii si lasati-i pe romani sa-si cumpere de cati bani au ! Noi nu ne putem c.a.ca de foame da… ne trebuie „masina noua „… !

LĂSAȚI UN MESAJ