Încă un grup infracțional cu traficanți de droguri reținut de DIICOT

520

La data de 06.04.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Matiescu Ionuț Alexandru, Glăvan Eugen Florin, Tanciu Marius și Bărbuți Imer Laurențiu,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri în formă continuată, respectiv complicitatea la trafic de droguri şi deţinere de droguri pentru consum propriu.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii au constituit pe raza județului Mehedinți un grup infracţional organizat care a avut ca scop traficul și consumul de droguri de risc din categoria cannabis și hașiș. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că inculpaţii au comercializat droguri de risc la diferiți consumatori, în zona a două licee din municipiul Drobeta Turnu Severin, printre consumatori fiind și elevi minori.

La data  de 06.04.2017 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere al Criminalității Organizate Mehedinți au efectuat un număr de 22 de percheziții domiciliare pe raza judeţului Mehedinți, ocazie cu care a fost au fost identificate fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, cantitatea totală fiind de 174,44 grame – masa brută, 8 grindere pentru mărunțit fragmente vegetale(cannabis), 1 pipă, mai multe recipiente care prezentau urme de cannabis, precum și alte dispozitive folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Olt și I.P.J. Mehedinți, precum şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ