Încă un adjunct șef cercetat de DNA pentru mită

632
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 19.04.2017, a inculpatului PĂVĂLOIU TOMIȚĂ, la data faptei adjunct al șefului I.P.J. Vrancea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii octombrie 2014, inculpatul Păvăloiu Tomiță, în calitate de adjunct al șefului I.P.J. Vrancea, a pretins și primit de la o persoană suma de 250 euro.
În schimbul acestor bani, inculpatul a promis că va interveni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru a-i determina pe magistrați să pronunțe o soluție de netrimitere în judecată într-un dosar în care persoana respectivă era cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Păvăloiu Tomiță trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Păvăloiu Tomiță i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ