În secolul XXI, trei localități din Bistrița-Năsăud nu au niciun medic de familie

320

Trei localități din județul Bistrița-Năsăud nu au medic de familie, relevă un document prezentat de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud (DSP BN), în ședința Colegiului Prefectural care a avut loc miercuri.

În total, în județ funcționează peste 140 de cabinete de medici de familie și puncte de lucru.

 

Ciceu Mihăești, Monor și Poiana Ilvei sunt cele trei localități din Bistrița-Năsăud care nu au niciun medic de familie. Astfel, dacă au probleme de sănătate, locuitorii din aceste localități sunt nevoiți să se deplaseze în alte zone pentru a beneficia de o consultație medicală sau la 112.

În întreg județul funcționează 139 de cabinete medicale și două puncte de lucru. Potrivit DSP BN, în mediul urban funcționează 60 de cabinete – 44 în Bistrița, câte 6 în Năsăud și Becelean și 4 în Sângeorz Băi, în timp ce în mediul rural există 79 de cabinete.

În alte două localități din mediul rural, respectiv Chiochiș și Runcu Salvei funcționează două puncte de lucru ale medicilor de familie.

3 COMENTARII

  1. Pai, daca comunitatile locale ( primarii mai degraba ) s-au zgariat in c.ur si nici macar spatiul destinat dispensarului nu l-au lasat gratis… cerandu-le chirie pe el si i-au sicanat fel si chip pe doctori… astia au renuntzat si au plecat… lasandu-i in c.uru gol .

  2. Pai este o mare porcarie ordinara, faptul ca medicii de familie sunt privati, (particulari) si nu mai sunt ai statului, sa fie totul platit din fondurile localitatilor unde acestia deservesc populatia.
    Fiind particulari, este firesc si normal sa plateasca si ei la randul lor, cum stiu si sa perceapa cate 50 de lei, pentru o sipla adeverinta eliberata la cerere, din care sa rezulte ca ai o anumita stare de sanatate , cand iti trebuie undeva anume si pentru care onor domnu’ doctorul nu face absolut nimic altceva, decat scrie o astfel de adeverinta , o semneaza si o parafeaza si iti ia 50 cincizeci de lei (!!!) .
    Atunci sa catadicseasca domnia sa sa plateasca chirie pentru spatiile inchiriate de la primarie, unde acesta isi castiga banii de medic de familie si unde nici el nu face nimic gratis .

LĂSAȚI UN MESAJ