În dosarul în care primarul Flaviu Lupşan este anchetat sub control judiciar mai sunt şi alte persoane vizate! Vezi principalii suspecţi de pe listă

2523

În dosarul în care Flaviu Lupşan, primarul comunei Lunca Ilvei, este inculpat şi pentru care procurorii au luat măsura controlului judiciar, pe lângă percheziţiile efectuate marţi la sediul primăriei, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, au fost audiate marţi mai multe persoane. Parte dintre acestea au doar calitatea de martor, altele însă aveau la momentul percheziţiilor calitate de suspect.

Potrivit surselor Gazeta de Bistriţa, printre suspecţii din dosar cu privire la care procurorii năsăudeni efectuează acte de cercetare penală, în afara primarului Flaviu Lupşan şi a contabilei Ileana Brumă, se află şi viceprimarul Titu Someşan, soţia acestuia – Floarea Someşan, Aurel Oniga – om de afaceri din comună, Loghin Lupşan, rudă cu primarul Lupşan.

 

Viceprimarul Titu Someşan, soţia sa – Floarea Someşan şi Loghin Lupşan sunt asociaţi în societatea comercială ConsumCoop Lunca Ilvei. Firma este administrată chiar de soţia viceprimarului Someşan. În aceeaşi firmă figurează pe post de asociaţi şi cele două fiine ale viceprimarului. Potrivit surselor Gazeta de Bistriţa, Loghin Lupşan ar fi rudă cu primarul Flaviu Lupşan şi ar fi şi angajatul Primăriei Lunca Ilvei.

În perioada 2013 – 2015 ConsumCoop Lunca Ilvei, care are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, a înregistrat pierderi de câteva mii de lei, anul trecut acestea cifrându-se la peste 12.600 lei.

Aurel Oniga este om de afaceri din comună, care deţine firma Oniraul SRL, cu profil de activitate similar ca şi ConsumCoop Lunca Ilvei SRL – comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

 

Reamintim că în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, procurorii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi infracţiunile de abuz în servici, fals intelectual şi conflict de interese. Dosarul a fost deschis în 2015, când la Lunca Ilvei au avut loc primele percheziţii. Primarul Flaviu Luipşan şi contabilul Primăriei Lunca Ilvei au fost puşi sub control judiciar miercuri de către procurorii năsăudeni.

LĂSAȚI UN MESAJ