În arestul poliţiei şi dosare penale, soarta inconştienţilor la volan

260

Un tânăr din Budacu de Sus a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore de poliţişti, după ce a fugit de oamenii legii care l-au depistat conducând o maşină fără permis, la Orheiu Bistriţei.  Acesta a încercat să fugă, însă poliţiştii l-au urmărit şi l-au prins între localităţile Domneşti şi Mărişelu. Nu este pentru prima dată când tânărul este descoperit de oamenii legii conducând fără permis, într-o situaţie similară fiind descoperit şi în luna aprilie a acestui an.

 

 

La data de 4 iulie a.c., un tânăr, de 28 ani, din Budacu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 173, pe raza localității Orheiu Bistriței, nu a oprit la semnalele polițiștilor Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit între localitățile Domnești – Mărișelu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere. De asemenea, tânărul în cauză a mai fost depistat în lunile aprilie, respectiv mai a.c., în timp ce conducea un autovehicul pe drumul public fără a deține permis de conducere.

Faţă de bărbatul de 28 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare  preventivă.

 

Probleme cu poliţiştii de la Rutieră alţi conducători auto care au fost prinşi băuţi la volan sau fără permis de conducere. Toţi aceştia s-au ales cu dosare penale.

Astfel, la data de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în trafic un bărbat, de 52 ani, din Chiraleș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localității Coldău, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

În aceeaşi zi, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat în trafic un bărbat, de 71 ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără a deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

De asemenea la aceeași dată, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un tânăr, de 23 ani, din Feldru în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza localității, fără a deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

În noaptea de 4/5 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 40 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, fiind sub influența alcoolului.

În aceeași noapte, un bărbat, de 36 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, nu a adaptat viteza de deplasare la efectuarea virajului la dreapta, colizionând un panou metalic care semnalizează efectuarea de lucrări pe partea carosabilă.

Bărbatul de 36 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

Cei doi au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ