Idei pe care să le iei în calcul atunci când vrei să ai o fermă modernă

125
Vache et veau au près à Champlécy (71)

  Afacerile de familie reprezintă fără îndoială o modalitate excelentă de a ne asigura un venit suplimentar iar acest lucru pare să încurajeze un număr din ce în ce mai însemnat de oameni să își lanseze o afacere bazată pe creșterea animalelor. Chiar dacă creșterea si îngrijirea animalelor este o idee de afacere destul de îndrăzneață, modernizarea unei ferme sau chiar construirea uneia noi este o acțiune mai simplă ca niciodată. Dezvoltarea tehnologiilor fac astăzi posibilă lansarea unor astfel de proiecte care ne pot aduce venituri substanțiale.

 

Unul dintre factorii care încurajează înfiintarea unei astfel de afaceri este dat de accesul la diverse fonduri europene nerambursabile, însă și tehnologizarea proceselor din cadrul fermelor au avut o contribuție în acest sens.

 

„Dacă ințial administrarea unei afaceri bazate pe creșterea animalelor nu părea atractiva pentru un număr mare de oameni, în ultimii ani, grație tehnologizării, putem observa o oarecare creștere a numărului de afaceri bazate pe creșterea animalelor. O fermă modernă se traduce astăzi printr-un habitat confortabil pentru animale dar și prin numeroase procese automatizate. Totuși, din cadrul unei ferme nu trebuie să lipsească elemente precum adăpătoare pentru animale, covorașe de cauciuc pentru animale, mașini de tuns animale, însă și gard electric ca măsură de protecție și delimitare a fermei” a explicat Dan Crăciun, administrator al magazinului www.evolutiadan.ro.

 

Gardul electric, metoda ideală de protecție pentru ferma ta

            Cu toate că astăzi avem acces la diverse metode de protecție, niciuna dintre acestea nu par să ofere aceeași eficiență ca pe cea pe care ne-o oferă gardul electric. Pe lângă eficiență, acest tip de gard este și foarte ușor de amplasat pe orice suprafață spre deosebire de alte metode de protecție convenționale și nu vătămeaza în niciun fel animalele din țarcurile din cadrul fermei.

 

Covorașele de cauciuc pentru grajd, confort și siguranță pentru animale

            Covorașele de cauciuc pentru animale sunt considerate astăzi un strict indispensabil pentru o fermă modernă având în vedere că acestea pot îndeplini cu succes doua funcții și anume, acestea pot menține o temperatură optimă la nivelul podelei dar sunt și extrem de ușor de curațat în situația în care se murdăresc.

 

Adăpătoarele pentru animale, soluții moderne pentru ferme de succes

            Una dintre cele mai importante achiziții pe care trebuie să le facem pentru a avea parte de o fermă modernă este fără îndoială adăpătorul pentru animale. Acest recipient asigură o cantitate de apă optimă animalelor grație clapetei cu care sunt prevăzute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ