Hackerii au atacat site-ul oficial al Jocurilor Olimpice

43

Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang a fost atacat de hackeri, au dezvăluit organizatorii competiţiei. Incidentul a avut loc vineri cu puțin înainte de deschiderea oficială, potrivit cotidianul.ro

„A fost un atac cibernetic, serverul a fost adus la zi ieri (duminică), iar noi cunoaştem cauza problemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al JO 2018, Sung Baik-you.

Oficialul a ținut să precizeze că „este un lucru obişnuit în timpul Jocurilor Olimpice. Nu vom dezvălui sursa”. De cealaltă parte, directorul de comunicare al Comitetului Internaţional Olimpic, Mark Adams, spune că nu se ştie deocamdată cine se află în spatele acestui atac. El susține totuși că hackerii nu au compromis diferitele operaţiuni.

”Refuzăm să dezvăluim detaliile anchetei noastre, pentru moment, însă o vom face”, a spus Adams. Presa britanică scrie însă că unii dintre oficiali se tem că ar putea fi vorba de un atac provenind din Rusia. Acesta ar fi un răspuns la excluderea de la Jocurile Olimpice a unor sportivi ruşi acuzaţi de dopaj.

Aproape 3.000 de sportivi din 92 de țări vor participa la întrecerile sportive găzduite de orașul sud-coreean Pyeongchang. Lotul României este format din 28 de sportivi, înscriși în competițiile de bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, patinaj viteză, biatlon, sanie și skeleton.

LĂSAȚI UN MESAJ