Gregorian Bivolaru, eliberat din puşcărie! Problemele nu i s-au terminat. Ce îl aşteaptă pe fostul GURU MISA

688

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru,  a fost  eliberat astăzi din Penitenciarul Bistriţa, după ce magistraţii de la Judecătoria Bistriţa i-au admis cererea în acest sens.

 

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Instanţa Supremă, la 6 ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, după ce în 2010 el fusese achitat de Tribunalul Sibiu şi ulterior de Curtea de Apel Alba în acelaşi dosar. Liderul MISA a fost încarcerat la Bistriţa în februarie anul acesta.

 

Gregorian Bivolaru a părăsit România şi a fost dat în urmărire generală în iulie 2004. În aprilie 2005 a fost arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, autorităţile suedeze acceptându-i la finele aceluiaşi an, respingând totodată cererea de extrădare a autorităţilor române.

Pe 26 februarie 2016, Gregorian Bivolaru a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

El a fost eliberat astăzi alături de alţi foşti colegi de detenţie, Bivolaru urcându-se într-o maşină  condusă de o fostă membră a MISA.

Liderul MISA a spus că nu se simte vinovat, însă nu va da statul în judecată. Totodată el a mai precizat că intenţionează să scrie mai multe cărţi.

 

În acest moment, Gregorian Bivolaru nu poate să spună că a scăpat de orice grijă, întrucât pe rolul Tribunalului Cluj există încă un dosar penal în care acesta este judecat.

În 2007, liderul MISA a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar în care acesta este acuzat, alături de alte 20 de persoane, de trafic de persoane. Iniţial dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti, după care a fost strămutat şi judecat la Tribunalul Cluj, unde, în februarie 2015, Gregorian Bivolaru a fost achitat. În urma recursului înaintat de procurorii DIICOT, magistraţii de la Curtea de Apel CLuj au casat în întregime sentinţa pronunţată de Tribunalul Cluj şi a dispus rejudecarea dosarului.

Rejudecarea cauzei a început în decembrie 2016, iar de atunci au avut loc 11 termene în instanţă. Un nou termen de judecată în acest dosar este stabilit în luna octombrie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ