Grefiera Veronica Feher, condamnată la închisoare pentru rudele criminale ale primarului din Romuli

1061

Fosta grefieră de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost condamnată de către instanţa Tribunalului Cluj la o sentinţă de închisoare cu executare. Principala acuzaţie din dosarul acestei era că a acceptat să fie mituită de către rudele primarului din Romuli pentru o soluţie favorabilă în dosarul în care Telcian Grigore şi George au fost găsiţi vinovaţi pentru crima despre care a scris în exclusivitate Gazeta de Bistriţa în urmă cu un an. Sentinţa primită de Feher nu este definitivă şi poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Cluj, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Sentinţa de fond: închisoare cu executare

Tribunalul Cluj, instanţa care a judecat pe fond dosarul fostei grefiere de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Veronica Feher, a decis să o condamne pe aceasta la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

„Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpata Feher Veronica în sensul înlăturării art. 35 al. 1 C.pen. privind forma continuată a infracţiunilor de trafic de influenţă pentru care aceasta fost trimisă în judecată.

Condamnă pe inculpata Feher Veronica, actualmente în arestul Penitenciarului Gherla, la pedepsele de:

-2 (doi) ani închisoare şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale);

-1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 2 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată,. (două acte materiale) .

Constată că aceste infracţiuni sunt concurente, astfel că dispune contopirea pedepselor aplicate pentru acestea, în total rezultând pedeapsa de: -2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii” se arată în decizia Tribunalului Cluj.

De asemenea, judecătorul de fond a menţinut măsura sechestrului asigurator dispusă prin ordonanţa nr. 151/P/2016 din data de 23.02.2017 a DNA Serviciul Teritorial Cluj asupra apartamentului situat în Bistriţa şi suprafeţei de teren de 21,51/328 parte, bun comun deţinut de inculpată împreună cu soţul său FZ, până la concurenţa sumei de 91.090 lei. Tot instanţa a decis să o oblige pe Veronica Feher la plata a circa 1.000 de euro cheltuieli judiciare avansate.

 

Mita provenea de la rudele primarului din Romuli

Potrivit procurorilor, Veronica Feher „ar fi pretins şi primit de la suspecta TF suma de 100.000 de lei pentru a interveni pe lângă judecătorul B.D. (n.r. – Berbecariu Daniella) în vederea emiterii unei soluţii favorabile inculpaţilor T.G. (n. r. – Telcian Gheorghe) şi T.N.G ( n. r. – Telcian Nicolae Grigore), judecaţi de magistrat în dosarul 1635/112/2016 al Tribunalului Bistriţa-Năsăud pentru săvârşirea infracţiunii de omor”.

„Banii ar fi fost remişi inculpatei Fever Veronica de suspecta T.F. în trei tranşe (50.000 lei, 40.000 lei şi 10.000 lei).

În acelaşi scop, în cursul lunii decembrie 2016 suspecta T.F. i-ar fi remis inculpatei produse de carne de porc”, arată procurorii.

De asemenea, în perioada septembrie – decembrie 2016 Feher Veronica ar fi primit de la o altă persoană suspectă în acest dosar penal – R.C. – „mai multe produse alimentare pentru a interveni pe lângă magistratul Vrânceanu Voichiţa, judecător în cadrul Secţiei civile a Judecătoriei Bistriţa în vederea emiterii unor decizii favorabile lui T.N. (concubinul lui R. C.) în dosarul civil nr. 908/190/2014”.

Potrivit procurorilor, în după amiaza zilei de 26 octombrie 2016 Veronica Feher a avut o întâlnire la o cofetăria Doris cu soţii Telcian, părinţii lui Nicolae Grigore şi ai lui Gheorghe, cei acuzaţi de omor în dosarul penal judecat de Daniella Berbecariu.

„În timpul discuţiilor din incinta cofetăriei Doris, inculpata F.V. împreună cu T.F. şi T.I. au intrat în baia cofetăriei (o singură încăpere) unde au stat o anumită perioadă de timp.

Ulterior întâlnirii cu cei doi, inculpata F.V. a contactat-o pe B.D. (n. r. Berbecariu Daniella) căreia i-a transmis că trebuie să îi dea «slănina».

Anterior, la data de 24.10.2016, a avut loc un termen de judecată în dosarul 1635/112/2016, cauza fiind amânată pentru citirea actului de sesizare. La această dată inculpata Feher Veronica. a avut discuţii cu T.F. vizavi de «mersul la preot».

S-a reţinut în cauză că la data de 28.10.2016 B.D. (n. r. – Berbecariu Daniella) a primit o sumă de bani de la soţii Telcian, prin intermediul inculpatei Feher Veronica., pentru obţinerea unei soluţii favorabile inculpaţilor T.G şi T. N.G.

În aceeaşi zi, după întâlnirea cu inculpata Feher Veronica, B.D. (n. r. – Berbecariu Daniella) s-a deplasat la agenţia BRD din Bulevardul Independenţei, unde a făcut o depunere de 10.000 lei, iar inculpata Feher Veronica a mers la sediul Băncii Transilvania, unde a depus suma de 2.500 lei”, spun procurorii, precizând totodată că Veronica Feher a continuat şi după aceea să le promită soţilor Telcian că situaţia fiilor lor se va rezolva.

„La data de 02.12.2016, inculpata Feher Veronica i-a solicitat lui T.F. săîi aducă «medicamentele», în realitate cele două referindu-se la anumite sume de bani.

La data de 07.12.2016 inculpata Feher Veronica s-a întâlnit cu suspecta T.F. în cofetăria Doris din municipiul Bistriţa. În cauză există suspiciunea reală că, cu acea ocazie, T.F. i-a remis inculpatei Feher Veronica o anumită sumă de bani”, arată procurorii care precizează mai departe că fosta grefieră s-a întâlnit în aceeaşi locaţie două zile mai târziu cu judecătoarea Berbecariu.

„Din datele existente la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie rezultă că, cu ocazia acelei întâlniri, inculpata Feher Veronica i-a remis magistratului o anumită sumă de bani”, precizează procurorii.

Feher Veronica şi mama fraţilor Telcian au mai avut o întâlnire cu o zi înainte de termenul de judecată fixat în dosarul în care cei doi fraţi erau judecaţi pentru omor, mai precis pe data de 13 decembrie 2017, „când trebuia «să taie porcul»”. Conform procurorilor, fosta grefieră a primit de la soţii Telcian şi produse alimentare care mai apoi au fost livrate judecătoarei Berbecariu, în zona intrării în magazinul „Salut” din Piaţa Unirii.

„În cauză s-a reţinut că pentru emiterea unei soluţii favorabile în dosarul cu numărul 1635/112/2016 al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, magistratul B.D. a solicitat suma de 100.000 lei. Suspecta T.F. a remis magistratului B.D., prin intermediul inculpatei Feher Veronica, în perioada octombrie – decembrie 2016, în două tranşe, suma de 90.000 lei (50.000 lei în prima tranşă, 40.000 lei în a doua tranşă)”, arată procurorii.

Ultima tranşă de bani a intrat în posesia fostei grefiere în 14 februarie anul acesta, când s-au întâlnit la restaurantul Taverna Dogarilor, aflat în apropierea Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

tribunalul cluj

L-au omorât în bătaie pe un tânăr întors acasă din străinătate

Potrivit procurorilor, Nicolae Grigore Telcian şi Gheorghe Telcian, ambii arestaţi preventiv, sunt acuzaţi pentru comiterea unei infracţiuni de omor, iar Vasile Timoce de complicitate.

„În data de 15.05.2016, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict anterior, Nicolae Grigore Telcian şi Gheorghe Telcian i-au aplicat lovituri victimei Octavian Pop,  în prezenţa inculatului Timoce Vasile, care a asistat pasiv, asigurând pază locului, cauzându-i leziuni corporale, care au determinat decesul acesteia, la data de 24 mai 2016”, se arată în comunicatul Parchetului.

Cei doi agresori, care ar fi verişorii lui Ioan Moniţa, primarul din Romuli, l-au bătut pe Octavian Po, un bărbat care muncea în străinătate, pe raza comunei Telciu,, la mijloc fiind un conflict legat de terenuri.

„La data de 15 mai 2016, trei bărbaţi ce se deplasau spre comuna Romuli cu un autoturism, pe fondul unui conflict mai vechi cu cetăţean în vârstă de 45 de ani, l-au agresat fizic. Victima a fost preluată şi transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsud, iar din cauza stării grave a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş.Cei trei agresori au fost reţinuţi cu mandat de propunere de arestare preventivă”, anunţa atunci IPJ Bistriţa-Năsăud.

Gheorghe Telcian şi Grigore Telcian au mai fost condamnaţi şi în urmă cu zece ani tot pentru agresiuni.

2 COMENTARII

  1. In urma cu 3ani,mai precis 1decembrie 2014 tatal meu a avut ghinionul de a cunoaste aceasta familie Telcian!spun ghinionul pt ca a avut un accident in localitatea Romuli cu un taf care facea exploatare forestiera pe drumul national din romuli !tafistul ne avand nici un permis sau atestat sa umble cu utilajul pe drum national isi aducea masa lemnoasa in statia de autobuz…find gasit cu o alcoolemie mare in sange ne avand autorizatie de lucru pe partea carosabila ..fara permis ,tatalui meu ia venit raspuns de la judecatoria nasaud ca dosarul sa clasat din lipse de proba….iar tatal acestor criminali la avertizat pe tatal meu ca nu va castiga procesul…..si ca va da declarati…PANA SE GATA PIXUL SI HARTIA DIN TOT JUD.BISTRITA!daca autoritatile de atunci isi faceau datoria inclusiv politia romuli cat si primarul care este var cu acesta familie..nu se intamplau acesta tragedie!!!

  2. Mare dreptate ai! Stai linistit ca doamna Feher a făcut mult mai multe nenorociri decat cele de mai sus!!! Mai urmează sa iasa la iveală si altele. Sa nu creada madam ca scapa doar cu atât!!!

LĂSAȚI UN MESAJ