Graţierea pentru fapte de corupţie, votată în Comisia juridică a Senatului! Premierul Grindeanu nu susţine amendamentele

165

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, un amendament la Legea graţierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi graţiate.

De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia, conform Mediafax.

Au fost 5 voturi pentru – toate de la PSD – şi trei împotrivă – câte unul de la PNL, USR ţi UDMR. Senatul este prima camera sesizată, Camera Deputaţilor este decizională. Comisia juridică din Senat trebuie să adopte un raport cu modificări la acest proiect de lege urmând ca acesta să intre în plen, potrivit Hotnews.

Premierul Sorin Grindeanu a recaţionat la votul dat azi în Comisia juridică a Senatului şi spune că Guvenrnul nu susţine aceste amendamente.

„Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Comisia juridică a decis de asemenea să fie exceptate de la graţiere toate faptele comise cu violenţă.

De asemenea, s-a decis modificarea unui amendament votat săptămâna trecută privind femeile însărcinate, astfel: Pentru pedepsele mai mari de trei ani până la 10 ani inclusiv: să se graţieze în întregime infracţiunile comise de femeile însărcinate, de persoanele care au în întreţinere de minori sub 14 ani şi de persoanele de peste 70 de ani.

 

Proiectul prevede graţierea pentru infracţiunile comise până la 1 ianuarie 2017.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ