Gavril Gorea, condamnat cu suspendare la Bistriţa! E obligat să plătească peste un milion de lei despăgubiri pentru ANAF

825

Procesul lui Gavril Gorea, patronul Gomar Lux, a curs foarte repede, magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud pronunţând sentinţa în luna decembrie a anului trecut, după doar cinci termene de judecată, deşi procurorii i-au respins acestuia încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei. Gavril Gorea a scăpat însă de puşcărie, pedeapsa primită fiind una cu suspendare. Dar, instanţa a decis să îi aplice acestuia o pedeapsă complementară care este destul de dureroasă, fiindcă prevede printre altele că, timp de 6 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, Gavril Gorea nu va mai putea administra vreo societate comercială. De asemenea, afaceristul are parte şi de un termen de încercare timp de 8 ani, timp în care el trebuie să raporteze oamenilor legii, ce face, unde munceşte şi mijloacele sale de existenţă.

 

Gavril Gorea a fost trimis în judecată în vara acestui an sub acuzaţia de evaziune fiscală. Omul de afaceri a căzut în plasa procurorilor după ce aceştia au demarat o anchetă în legătură cu un alt om de afaceri bistriţean, Dorel Stupinean, pe numele căruia ANAF depusese în 2011 o plângere penală după un control efectuat la firma acestuia. În final, anchetatorii au descoperit nu mai puţin de şapte circuite evazioniste din cauza cărora bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1,4 milioane lei. Într-unul din circuitele evazioniste, pentru care atât Gavril Gorea, cât şi Dorel Stupinean au fost trimişi în judecată, regăsim încă un nume sonor al unui om de afaceri din Bistriţa – Ioan Gînj.

 

Patru ani cu suspendare şi alţi şase de interdicţii

În luna iulie, acesta a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, după ce a înregistrat în contabilitatea Gomar Lux 23 de facturi fiscale fictive.

După cinci termene de judecată, pe data de 21 decembrie, instanţa Tribunalului Bistriţa-Năsăud a pronunţat sentinţa. Gavril Gorea a fost condamnat la…


Aflaţi durata pedepsei primită de Gavril Gorea de la magistraţii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, dar şi ce condiţii trebuie să respecte acesta, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrița de la orice punct de vânzare a presei, începând de luni, 29 ianuarie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ