Găsiţi bătăuşul SMURD! A rupt în bătaie un tânăr, la un chef privat dintr-un local din centrul Clujului: “Aşa mă descarc eu”!

436

Incident incredibil în noaptea de sâmbătă spre duminică a weekend-ului trecut în “AfterEight”: un salvator SMURD în vârstă de aproximativ 25 de ani a confundat un tânăr – aflat la aceeaşi aniversare – cu un sac de box! Motivul agresiunii a fost acela că bărbatul, în timp ce dansa cu prietena lui,şi-a agăţat accidental ceasul de fusta iubitei angajatului SMURD. Reacţia “salvatorului” a fost cumplită: l-a luat pe neatent la pumni şi apoi, afară, i-a aplicat o lovitură, decisivă, cu piciorul, direct în bărbie, după ce şi-a luat avânt, exact ca-n filmele cu “Cichi Cean”!

 

În dimineaţa zilei de luni, 6 noiembrie, în sala de aşteptare a I.M.L. Clujîşi face apariţia un cunoscut cadru medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, însoţit de un tânăr cu falca umflată cât o baniţă. Doamna este una dintre cele mai vechi angajate a Ambulanţei, care de ani buni poate fi întâlnită – zi şi noapte – pe teren, acordând primul ajutor copiilor bolnavi. Mă recunoaşte imediat, asta pentru că a intervenit în câteva rânduri şi în cazul unui membru al familiei subsemnatului şi, uitând pentru o clipă de motivul pentru care a venit la I.M.L., mă întreabă dacă respectivul a mai avut probleme de sănătate. Apoi, dintr-o vorbă în alta,izbucneşte, eliberându-se de gândul presant care o macină: “Închipuieşte-ţi, prietenul fiicei mele se afla împreună cu aceasta la un chef privat în noaptea de sâmbătă spre duminică a weekend-ului trecut, la aniversarea aceluiaşi sărbătorit, deci, practic, într-un cerc de cunoscuţi comuni. La un moment dat, în timp ce fiica mea şi prietenul ei se aflau pe ringul de dans, s-a petrecut incidentul care ne-a dat bulversat pe toţi: băiatul şi-a agăţat din greşeală ceasul de fusta unei tinere care dansa alături, deteriorând-o. Însă, reacţia prietenului acesteia – un tânăr de vreo 25 de ani, angajat I.S.U.Clujşi salvator SMURD – a fost cu totul ieşită din comun: l-a luat la pumni, apoi l-a scos afară din local şi acolo i-a aplicat o lovitură, cu piciorul în bărbie, ca-n filmele cu arte marţiale. Îmi spunea fiică-mea, îngrozită, referindu-se la ce s-a petrecut sub ochii săi şi ai martorilor incidentului: “Închipuieşte-ţi, mamă, priveam înmărmurită întreaga scenă şi nu puteam face nimic împotriva acelui “salvator” SMURD, dezlănţuit, care îşi uitase complet menirea de cadru medical şi-l lovea cu sete pe prietenul meu”. Apoi l-a lăsat acolo, prăbuşit, fără să-i acorde primul ajutor, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Crede-mă, dacă ar fi procedat ca el vreun angajat al Ambulanţei, şeful nostru, dl. Simu l-ar fi “zburat”, fără discuţii, însecunda următoare. Dar nici noi nu ne vom lăsa fiindcă am depus deja plângere la poliţie. A, să nu uit: până aseară agresorul nici nu s-a interesat de soarta prietenului fiicei mele. Abia atunci ne-a sunat iar justificarea lui a fost cu totul inacceptabilă, ne-a zis: ”Aşa mă descarc eu”! Cât despre scuze, acestea au fost doar schiţate”. O rog să-mi dea numele agresorului însă aceasta – intuind “furtuna” ce ar urma odată cu publicarea numelui angajatului I.S.U. Cluj –  ezită şiîmi răspunde că va mai reflecta puţinşi probabil mă va suna în decurs de 24 de ore.

Între timp, tânărul este invitat în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate între 5 şi 6 zile de îngrijiri. Cât despre doamna de la Ambulanţă – din delicateţe sau poate din minimă solidaritate de breaslă – a evitat să mă mai contacteze pentru a-mi furniza numele agresorului lăsând, se pare, totul pe seama legii. Noi însă, în virtutea dreptului cetăţeanului contribuabil, acelade a fi informat, în privinţa celor care îl servesc, facem public acest caz. Punând, totodată, o întrebare publicăşefilor I.S.U. Cluj: dacă lucrurile relatate de d-na ambulanţieră sunt întrutotul reale, ce caută un asemenea golan  în rândul admirabililor salvatori de vieţi de la SMURD?


“La data de 5 noiembrie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca a fost depusă o plângere sub aspectul săvârşiriiinfracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Persoana vătămată a sesizat faptul că, in timp ce se afla într-un local public, a fost agresată de către un bărbat, în urma unor neînţelegeri.

În continuare se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător decuvânt al I.P.J.Cluj.

Sorin Grecu

LĂSAȚI UN MESAJ