Prima galerie privată de artă din județul Bistrița-Năsăud și-a deschis porțile.
Un loc în care se pot manifesta artiștii plastici, pot fi lansate cărți sau organizate lecturi, un spațiu cu destinație culturală, așteaptă iubitorii de frumos să-i calce pragul.

Mereu arta s-a aflat în strânsă relație cu tehnologia, amândouă au evoluat cam în același timp. După perioada preistorică a urmat epoca înfloritoare a antichității care a dat frâu liber sentimentelor artiștilor. Tocmai din acest motiv, jurnalistul bistrițean Emil Iustin Șandor, a deschis o galerie privată de artă în Bistrița.

„În timp ce în Piața Mică a fost o galerie și s-a făcut o crâșmă, eu m-am gândit că, crâșme avem destule în oraș, să mai dăm puțin din ceea ce câștigăm și în artă. În Bistrița nu există o galerie privată sau nu exista până acum și astfel m-am gândit să fac eu o galerie privată unde să expună pictori, sculprori , poeți, unde să își lanseze albumele, și cei care se ocupă cu diverse lucruri de mână, hand-maderi sau artiști populari, toți cei care produc ceva sunt bineveniți la noi în galerie. Artiștii bistrițeni au vrut să mă ajute și au expus patru picturi doamna Victoria Nalațiu, domnul Gheorghe Mizgan, Claudia Neamțiu, și Dan Dumitrașcu Herdan, un sculptor, Radu Ivan și am făcut un colț al scrierilor bistrițenilor, fiindcă sunt și scrieri în proză și cărți de poezii. Am primit de la domnul Virgil Rațiu și o seamă de cărți am primit în mod personal, am și vreo 50 de cărți care sunt în galerie, nu pot fi împrumutate, nu pot fi vândute, ale scriitorilor bistrițeni. Noi suntem deschiși publicului oricând, nu avem o taxă, oricine poate expune în galeria noastră, nu există taxă nici pentru vizitatori, nici penbtru expozanți. Galeria se numește „Ceasuri Bune”, iar ca și program avem deschis de la 9.00 la 19.00 seara, dar oricare din organizatori, eu am făcut o asociație, și sunt în curs de documentație, „Asociația Ceasuri Bune”, iar președinte onorific este domnul Alexandru Cristian Miloș, vicepreședinte este domnul Radu Ivan, un alt vicepreședinte este Pavel Bolbos, taxidermist. Mai există o galerie unde a expus acest domn o grămadă de elemente de vânătoare. Oricare din noi putem deschide la orice oră din zi și din noapte galeria”, a declarat jurnalistul Emil Iustin Șandor.

Situată în Piața Mică din Bistrița, această galerie așteaptă să-i fie admirate exponatele într-o atmosferă a bucuriei de a fi împreună, o atmosferă prietenească, fără adversități și orgolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.