Fostul şef al ITRSV Cluj, bistriţeanul Grigore Avram a fost trimis în judecată de DNA! Ce acuzaţii i se aduc

1499

Avram Grigore, fost şef al inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Cluj Napoca (în prezent Garda Forestieră Cluj), a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui  Avram Grigore, la data faptelor director coordonator și inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Cluj Napoca (în prezent Garda Forestieră Cluj), pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual, fals intelectual în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privat.

Conform sursei citate, la data de 31.03.2010 Avram Grigore, în calitate de inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (I.T.R.S.V.) Cluj Napoca (în prezent Garda Forestieră Cluj), a emis mai multe documente care au stat la baza eliberării, de către Ministerul Mediului și Pădurilor –Direcția Politici și Strategii în Silvicultură, a unui certificat de mențiuni, prin care un ocol silvic a preluat în administrare o suprafață de teren forestier de 3.789,61 ha, proprietatea a trei comune.
Aceste demersuri au fost făcute de inculpat în contextul în care, la data emiterii documentelor, era membru în consiliul de administrație al ocolului respectiv, activitate pentru care era remunerat„, precizează procurorii.
Pentru a ieși de sub incidența legii penale, la 17.01.2011, Avram Grigore l-ar fi instigat pe șeful ocolului silvic respectiv să emită în fals un act intern prin care primul să fie înlocuit din funcția de administrator.

În aceeași zi sau ulterior, șeful ocolului silvic a întocmit o adresă (antedatată 12.11.2009) în care s-a consemnat că urmare a demisiei (antedatată 10.11.2009) «depusă»de inculpatul Avram Grigore la ocolul respectiv, a solicitat I.T.R.S.V. Cluj Napoca desemnarea unui alt reprezentant al acestei instituții pentru a fi membru în consiliul de administrație. În aceeași perioadă, inculpatul Avram Grigore a emis cu date nereale o adresă (antedatată 13.11.2009) prin care a comunicat ocolului silvic respectiv numele persoanei desemnată ca membru în consiliul de administrație.
La data de 02.05.2011, inculpatul Avram Grigore cu intenție, în calitate de inspector șef la I.T.R.S.V. Cluj Napoca, în exercitare atribuțiilor de serviciu, a emis către organele de cercetare penală din cadrul Poliției Comunale Apahida, județul Cluj, o adresă în care a menționat aspecte nereale și în baza căreia s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza în care era cercetat un apropiat al acestuia„, mai arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistrița Năsăud.

 

În noiembrie 2012, Grigore Avram a fost suspendat din funcţie pentru că era cercetat pentru o serie de nereguli.

LĂSAȚI UN MESAJ