Fost şef ANAF: Impozitul pe gospodării, începutul sfârşitului pentru PSD

421

Dacă PSD insistă cu impozitul pe gospodării, va fi începutul sfârșitului pentru ei, a scris fostul șef ANAF Sebastian Bodu într-o postare pe Facebook.

Dar un sfârsit lent, de-a lungul celor 3 ani jumate, cât le-au mai rămas din guvernare. Sau poate nu, dat fiind că, dacă de uiţi la opoziție, te iei cu mâinile de cap.

Ideea e că, atunci când or trebui „gospodarii” să completeze declaraţii de impunere, să stea să deducă diverse cheltuieli, să zacă apoi cu orele la cozi în fața ghișeelor pentru a depune declarațiile şi, mai ales, să suporte refacerea bazei de impozitare pe motiv că nu sunt deductibile nu stiu câte cheltuieli, lucrurile vor exploda. Și, de data asta, nu vor fi afectați (doar) tinerii frumoși si liberi sau votanții conjuncturali ai PSD, ci și baza lor electorală. Totuși, PSD trebuie să găsească bani pentru toate aceste majorări salariale si, desigur, nu îi poate găsi decât mărind impozitele. Dacă nu le va majora, asa cum a promis, va avea o problemă electorală cu beneficiarii promisiunilor”, a scris Bodu.

Sebastian Bodu se declară dezamăgit că lumea nu iese in stradă pentru chestiuni economice precum au ieșit în iarnă pentru „chestiuni principiale”.

Dacă ar ieși, PSD ar renunța la impozitul pe gospodărie, dar ar inventa un impozit global mascat de genul „taxei pe stâlp”. Mascat deoarece, deşi este plătit doar de companii precum furnizorii de utilități, el se regăsește apoi în facturile consumatorilor”, a menţionat fostul șef ANAF.

 

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat miercuri că pentru a se calcula mai uşor impozitul pe venitul global, a fost necesară introducerea conceptului de gospodărie fiscală, care înseamnă un grup de persoane, indiferent dacă sunt rude sau nu, care au un patrimoniu comun.

LĂSAȚI UN MESAJ