Finanţele pun bota pe firmele şi instituţiile care nu angajează persoane cu handicap! Vezi ce taxe vor plăti la stat

251

Firmele, dar şi institituţiile care au mai mult de 50 de salariaţi şi nu angajează persoane cu handicap în procent de cel puţin 4% din numărul total al angajaţilor, vor taxate usturător. Acestea vor fi obligate să plătească statului tot atâtea salarii minime brute câte locuri de muncă ar trebui să asigure pentru persoanele cu handicap.

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Bistriţa-Năsăud, informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 648 din 07 august 2017 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, se arată într-un comunicat.

Potrivit actului normativ, începând cu data de 1 septembrie 2017, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi şi nu angajează persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi, plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap„, precizează sursa citată.
În scopul stimulării angajării persoanelor cu handicap, în condiţiile prevăzute mai sus, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice publice, cu excepţia instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, au obligaţia organizării unor concursuri de angajare exclusiv pentru persoanele cu handicap, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Această măsură nu exclude posibilitatea persoanelor cu handicap de a participa la toate celelalte concursuri de angajare organizate de către instituţia publică.

1 COMENTARIU

  1. Pai, foarte bine, sa-i f..a de sa le sara capacele , ca altfel n-ai sa vezi tu vre-un salariat de acest tip angajat , dar, stau si ma intreb daca acest gen de persoane vor cu adevarat sa se angajeze si sa munceasca si nu doar sa astepte cu mana-ntinsa, „hajutoare” de tot „soiul” …

LĂSAȚI UN MESAJ