Festivalul „Bistrița Folk”, la a XV-a ediție

231

Centrul Cultural Municipal şi Asociaţia Culturală „România din inima mea” organizează în zilele de 18-19 noiembrie, la Palatul Culturii din Bistrița, a XV-a ediție a Festivalului „Bistrița Folk”. Evenimentul se va bucura de prezența în premieră la Bistrița a unor cantautori de primă mărime din folkul românesc, cum este Alexandru Andrieș, care va concerta cu Ioana Mîntulescu și Sorin Romanescu, respectiv Ilie Stepan, care va fi însoțit de Horia Crișovan.

 

Alături de aceștia, invitați la Galele Bistrița Folk XV sunt Mircea Baniciu, care va concerta alături de Vlady Cnejevici și Teo Boar, și grupul Poesis, cu Marius Bațu și Eugen Baboi (Canada). Invitat special este unul dintre pionierii folkului românesc, Traian Cosma, repatriat în acest an din Australia.

Galele Bistrița Folk XV le propun iubitorilor acestui gen muzical o întâlnire sub semnul “Muzica poeziei, poezia muzicii”, în care vor fi invitați poeții Sorin Poclitaru (vineri, 18 noiembrie) și Horia Bădescu (sâmbătă, 19 noiembrie), alături de folkiștii care le vor cânta versurile, Ștefania Iacob, respectiv Vali Șerban. Seria concertelor va fi întregită de evoluțiile unor folkiști bistrițeni și năsăudeni, Florin Săsărman, Gheorghe Ani&Sorin Găzdac, Paul Gogancea&Marius Catalan (Mediaș) și Toni Vlad&friends.

Organizatorii festivalului îi invită pe tinerii folkiști din Bistrița-Năsăud să cânte în cadrul festivalului. Înscrierea pentru preselecția ce va avea loc în data de 15 noiembrie se poate face cu o prezentare și două înregistrări ce vor fi trimise prin e-mail, la adresa diligentadebizant@yahoo.com, până la data menționată.

LĂSAȚI UN MESAJ