Feher Veronica, fosta grefieră de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

683

Fosta grefeiră de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Feher Veronica, acuzată de procurorii DNA de trafic de influenţă a fost trimisă în judecătă vineri, informează într-un comunicat Direcţia Naţională Anticorupţie. Feher Veronica a fost arestată preventiv începând cu data de 2 martie, iar pe 24 martie Tribunalul Cluj a prelungit măsura cu încă 30 de zile, până pe 24 aprilie.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei FEHER VERONICA, fost grefier la Tribunalul Bistrița Năsăud, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie 2016 – februarie 2017, inculpata Feher Veronica, folosindu-se de calitatea sa de fost grefier la Tribunalul Bistriţa Năsăud, a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
Pentru aceste foloase, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.
În aceeași perioadă, inculpata Feher Veronica, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.
De data aceasta, inculpata i-a creat impresia persoanei respective că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză„, arată DNA în comunicat.

 

Fosta grefieră de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Feher Veronica, este după gratii, începând cu data de 2 martie, după ce Curtea de Apel Cluj a judecat contestaţia depusă de procurorii DNA la decizia Tribunalului Cluj în baza căreia bistriţeanca era arestată doar la domiciliu. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj a ţinut cont de vârsta fostei grefiere precum şi de starea de sănătate nu prea bună a acesteia, fără însă să ia în calcul faptul că ancheta procurorilor ar putea fi periclitată din cauză că femeia ar putea lua legătura cu celelalte persoane suspecte în dosar.

Detaliile care reies din motivarea încheierii penale prin care instanţa a dispus să o trimită pe Veronica Feher după gratii sunt surprinzătoare, ţinând seama de faptul că în acest dosar sunt implicate numele a două judecătoare din Bistriţa, una de la Judecătoria Bistriţa, cealaltă de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

Iniţial, Veronica Feher a fost acuzată de complicitate la luare de mită, însă mai apoi procurorii au schimbat încadrarea şi au acuzat-o de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit procurorilor, Veronica Feher a încercat să intervină pe lângă două judecătoare pentru a schimba cursul a două dosare: unul penal în care este vorba de infracţiunea de omor, iar celălalt civil.

Procurorii au cerut instanţie arestarea preventivă a fostei grefiere din cauză că aceasta ar fi încercat să influenţeze cursul anchetei prin prevenirea judecătoarelor vizate. Iniţial Tribunalul Cluj, acolo unde s-a judecat cererea de arestare preventivă, a respins cererea procurorilor DNA şi au dispus ca fost grefieră bistriţeană să fie arestată la domiciliu, considerându-se că nu există probe concrete că Veronica Feher „încearcă să influenţeze declaraţiile participanţilor, ci mai degrabă cei implicaţi încearcă să-şi dea seama dacă ancheta îi viza şi pe ei sau nu”.

DNA a contestat însă decizia la Curtea de Apel Cluj şi a ieşit învingătoare, aşa cum Gazeta de Bistriţa a scris AICI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ