Exclusiv! Veronica Feher, fosta grefieră de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, arestată la domiciliu

1315

Arest la domiciliu pentru 30 de zile este decizia instanței Tribunalului Cluj în cazul fostei grefiere de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, Feher Veronica, pe care procurorii DNA au acuzat-o de trafic de influență în formă continuată.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore.

 

 

„În baza art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei F.V. formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj (DNA). În baza art. 227 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 4 lit. d şi art. 218 şi urm. din Codul de procedură penală ia faţă de inculpata F. V., măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.02.2017, de la expirarea reţinerii, şi până la data de 25.03.2017, inclusiv.

În baza art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura sau a organului judiciar în faţa căreia se află cauza. Pe durata măsurii, inculpata poate părăsi imobilul pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

Conform art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată,

b) să nu comunice sub nicio formă, direct sau prin intermediari, cu B.D., V. V., T. I., T. F., P.I. Z., R. M. N. I., R. Co., T. N..

În baza art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatei că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv.

În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 24.02.2017”, este soluția magistraților clujeni.

 

Feher Veronica, în vârstă de 62 de ani, a fost reținută, joi seara, de procurorii DNA pentru trafic de infleunță.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2016 – 14 februarie 2017, Veronica Feher a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
Pentru această sumă de bani, fosta grefieră i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.
Procurorii mai susțin că, în cursul anului 2016, Veronica Feher, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.
De data aceasta, fosta grefieră a creat impresia că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.

LĂSAȚI UN MESAJ