EXCLUSIV! Mihai Sereţan, tânărul care în 2013 a ucis doi bărbaţi cu lemnele pe care le transporta, condamnat la închisoare! Are de plătit zeci de mii de euro daune

1758

Magistraţii de la Judecătoria Bistriţa care au judecat aproape doi ani dosarul în care a fost inculpat Mihai Sereţan, tânărul care în 2013  a ucis doi oameni care se aflau într-o staţie de autobuz, în timp ce conducea cu viteză excesivă un autotren cu remorcă plin cu lemne, au dat miercuri, verdictul.

Mihai Sereţan este condamnat la doi ani şi 10 luni cu executare la închisoare.

De asemenea, rudele tânărului de 24 de ani ucis în accident,  au primit despăgubiri cuprinse între 5.000 şi 8.000 de euro. Marin Badiu şi Radu Badiu, fiii bărbatului de 50 de ani ucis şi el de buştenii scăpaţi din remorca autotrenului condusa de Sereţan, au primit despăgubiri morale în valoare de 65.000 euro fiecare plus câte 10.000 de lei daune materiale.

Sentinţa nu este defintivă şi poate fi atacată în recurs.

 

În octombrie 2013, Mihai Sereţan avea 20 de ani şi cu doar un an înainte terminase liceul, după care s-a angajat ca muncitor necalificat în silvicultură la o firmă din Mureşenii Bârgăului. Tânărul nu avea permis de conducere pentru maşini de mare tonaj şi nici experienţă, însă cu toate acestea el a gonit pe şosea cu peste 100 de km/oră. În plus carosabilul era umed.

Accidentul nefericit a avut loc pe DN 17 în localitatea Tureac pe 15 octombrie 2013.

Mihai Sereţan se întorcea din pădure şi din cauza vitezei, într-o succesiune de curbe situate în centrul localităţii, remorca încărcată cu buşteni a intrat în balans şi s-a răsturnat peste staţia de autobuz. Lemnele căzute din remorcă au strivit doi bărbaţi – unul în vârstă de 50 de ani, iar celălalt de doar 24 de ani – aflaţi în staţie care aşteptau autobuzul să plece spre Bistriţa. Aceeaşi soartă era să o aibă şi un al treilea bărbat care se afla în staţia de autobuz, dar şi vânzătoarea unui magazin alimentar, dar cei doi au reuşit să fugă în ultima clipă din calea lemnelor desprinse din remorcă.

Sătenii revoltaţi au sărit să îl bată pe şoferul grăbit. Sereţan a fost scos de poliţişti din mâinile mulţimii revoltate, la faţa locului fiind chemaţi şi mascaţii.

După aproape doi ani de anchetă, oamenii legii au reuşit să îl trimită pe Mihai Sereţan în judecată, în septembrie 2015.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca doar in fata lui dumnezeu se face dreptate si doar acolo nu conteaza banul. O comunitate intreaga stie adevarul, doar instanta nu l-a aflat s-au nu au vrut sa îl afle. Acesti”patroni”care au jefuit muntii de ani de zile au scapat basma curata datorita justitiei drepte din Rominia omorind oameni ca sa îsi atinga scopul. Se stie de ani de zile ca soferul a condus cu stirea si acceptul lor nu odata pe drumul public, dar ce sa vezi judecatorii nu au stiut acest lucru desi nenumarati martori au declarat adevarul si toti stiu asta. Ce sa faca bietii oamenii cind sunt omoriti datorita lacomiei unor hotii la drumul mare, si dreptatea se face asa cum vedeti toti dar nu puteti face nimic. Daca doua vietii nu valoreaza nimic, atunci ramine sa faca dreptate doar cel de sus. Un proces lung cu un rezultat care ar trebui sa ne puna pe ginduri, pe toti la felul in care se face „dreptate” in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ