EXCLUSIV: Gheorghe Onul, primarul de Salva, cu verdict de turnător la Securitate de la CNSAS! Curtea de Apel București a confirmat, dar mai are o cale de atac

1057

Aflat la al șaselea mandat de primar al comunei Salva, Gheorghe Onul, a primit, în iulie anul trecut, din partea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) un verdict de colaborator al Securității. 

 

Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel București, în iulie 2017, iar edilul sălăuan a avut calitate de pârât. Acesta a cerut judecătorilor bucureșteni să respingă solicitarea CNSAS ca inadmisibilă, dar fără succes, la începutul acestei luni instanța constatând calitatea sa de colaborator al Securității.

Decizia Curții de Apel București nu este însă definitivă, astfel că Gheorghe Onul poate ataca sentința în recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii ca neîntemeiată.

Admite acţiunea. Constată calitatea pârâtului de colaborator al Securităţii.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare la ÎCCJ, recursul se depune la CAB. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.03.2018„, este soluția pe scurt pronunțată de judecătorii Curții de Apel București.

 

 

3 COMENTARII

 1. Nu mai tot bateti ” campii ” mai si fiti seriosi !
  Cine nu accepta sa colaboreze cu fosta securitate, risca sa fie inchis si bagat in puscarie … Stati de vorba cu preotii de toate felurile si cu cei care au fost constransi fel si chip sa faca asta si veti constata faptul ca n-au avut varianta de eschivare. La urma urmei, informatiile furnizate in marea lor majoritate erau cu caracteg general si fara sa pericliteze viatza ori sanatatea cuiva anume ( din populatia tzarii noastre ) si erau pentru tzara asta care se cheama Romania, nu pentru altii .
  Cum vreti sa fie prinsi spionii si cei care tradeaza interesele tzarii , daca n-ar colabora nimeni cu organele statului ? La urma urmei cine se teme ori ii este frica de asta, altora decat celor cu musca pe scafarlie ?!
  Fiti oameni seriosi si nu-i mai tot acuzati si blamati pe cei care efectiv n-aveau „loc de intors ” si nu aveau de ales si bucurati-va ca au „supravietzuit” si au trecut cu bine peste asta ! Prosti sunt cei de la fosta securitate ca la Revolutie nu au dat foc la toate documentele pe care si le tin ca … ” prostii ” daca asa este si asa le tzin … !
  Dupa „razboi”… multi eroi, dar as fi vrut sa va vad eu pe fiecare dintre voi cei care tot comentati fara sa vedeti in ce conditii era fortzata populatia sa colaboreze, riscandu-si viatza si libertatea daca refuzau . Eu stiu ce a patzit un bunic de al meu ( fost tzaranist si legionar ) … care mi-a povestit cata bataie a mancat si cum era fortzat sa colaboreze , atat „afara ” cat si in puscarie , pentru ca nu prea voia sa le faca „alora ” jocul , mai ales cand trebuia prins si impuscat Horia Sima .
  Ce… aveti impresia ca astazi nu colaboreaza nimeni cu autoritatile statului, sau ce… ? !!! Eu, din contra i-as felicita ca au facut ori fac asta si ca sunt patrioti si contribuie in acest fel la blocarea , descoperirea ori prinderea dusmanilor si al celor care ar vrea sa ne „desfiintzeze ” complet !
  Nu prea am inteles eu cum de toate aceste „colaborari” se fac in nume propriu ( adica pe fatza si neprotejat ) … ” pe persoana fizica ” cum zicea Vanghele de Bucuresti… si cum de nu se face cum se vede prin filme sub nume secret, de care sa nu stie nimeni inafara ofitzerului care coordoneaza colaborarea . Eu asa cred ca este de fapt si daca cineva are documente si desconspira pe cineva anume, eu cred ca sunt simple supozitii de prost gust !
  Nu prea cred eu ca pot fi chiar atat de prosti cei de la fosta ori actuala ” securitate ” si asa, in general toate autoritatile statului … pentru ca daca aceasta colaborare este direct cu numele real, atunci mai accepta dr.acu sa mai colaboreze cu ei … !
  Uitati, eu nu cred deloc in aceste ” desconspirari ” … fortzate ! Sunt eu cam nescolarizat, dar nu si prost !

 2. la dta albul e negru si invers ,ingerul e drac , binele e rau …ajungi pana acolo ,sa feliciti pe cineva care a colaborat cu un regim criminal ? astia au impuscat semenii tai ;au ucis nevinovati . Asta nu e grav? Cati ca tine ? Aici e buba ,de aia s-a prabusit totul ca speranta in Roamnia ,ca inca exista oameni ca tine care -i perpetuiaza .Ei au simtit asta si stau la putere si justifica crimele …asta e nimic ? sau tara n-are oameni in lagarul roman ucisi ?

  • si eu am trait accelesi vremuri ,dar n-am colaborat .
   N-am semnat nici o colaborare . Ai colaborat ca ai vrut sa avansezi prin colaborare cu securitatea pt ca profesional nu ai fost capabil ; nu ti-a pasat de raul facut semenilor ,ai colaborat ca ti-au dat privilegii ;ca ,te-au tinut in functie fara sa meriti ,ca ai fost impostor ,ai fost de al lor …cati au facut puscarie nevinovati din cauza asta ?la cati li s-a facut dosar si au fost nenorociti pe viata din cauza informatorilor si colaboratorilor ?cati au murit in puscarii terorizati ,numai de prezenta,bataile si tortionarea informatorilor securitatii in celula (ex . TURCANU Eugen,fenomenul exterminarii spalarii creierilor PITESTI ,nu-ti spune nimic ?) Poti scuza asta ? Poti felicita ? aproape ca spui ca securitatea a facut bine romanilor . Am mai auzit placa … Da, si azi peste tot sant, dar au alt scop ;fara ,nu se poate ; numai ca nu au aceeasi misiune de a ucide semenii opozanti puterii si daca o fac , isi asuma ca ilegalitate fapta .Scopul e de a garanta drepturile si libertatile cetateanului in fata abuzurilor statului .E alta nu? sau e aceeasi …

LĂSAȚI UN MESAJ