EXCLUSIV: George Avram a pierdut defintiv procesul cu ANI! ÎCCJ i-a respins recursul

488

George Avram, fostul viceprimar al Bistriţei, actualmente administrator public al municipiului, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul împotriva deciziei pronunţată de Curtea de Apel Cluj, în aprilie 2015.

 

 

În decembrie 2014, George Avram, pe atunci viceprimar al Bistriţei, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit ANI, George Avram a încălcat legea, în perioada 25 iunie – 29 iulie 2008, dar şi în perioada 29 noiembrie 2011 – 15 octombrie 2014, perioade în care a deţinut pe lângă funcţia de viceprimar şi funcţii de administrator al unei societăţi comerciale sau membru în consiliul de administraţie al unei şcoli din municipiu.

Astfel, în perioada 25 iunie – 29 iulie 2008, George Avram a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator la S.C. AQUABIS S.A. De asemenea, în perioada 29 noiembrie 2011 – 15 octombrie 2014 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Generale nr. 5 „Lucian Blaga”,care ulterior a devenit Școala Gimnazială „Lucian Blaga”.

George Avram a contestat în instanţă raportul ANI şi a cerut anularea acestuia. Magistraţii Curţii de Apel Cluj i-au admis ÎN PARTE solicitarea, considerând că alesul bistriţean avea dreptul să fie membru în consiliul de administraţie al unei şcoli. Faptul că nu a demisionat la timp din funcţia de administrator al SC Urbana SA nu i-a fost trecut însă cu vederea de instanţa clujeană.

Drept urmare, George Avram a mai mers mai departe cu procesul, înaintând recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici însă a înregistrat un eşec, Avram neputând întoarce decizia magistraţilor clujeni.

Respinge recursul declarat de George Avram împotriva Sentinţei nr.185 din 2 aprilie 2015 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 februarie 2018„, este soluţia pe scurt pronunţată marţi de magistraţii Curţii Supreme.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ