EXCLUSIV! Ciprian Buta, un nume controversat la şefia Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud

4361

Serviciul Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud are începând de astăzi un nou şef, în persoana comisarului şef Ciprian Buta, care ia locul subcomisarului Ionuţ Laurenţiu Neagoie, cel care a deţinut funcţia pentru foarte puţin timp, după ce cmisarul şef Mihai Pânzariu a preluat comanda Poliţiei Năsăud. Comisarul şef Ciprian Buta va sta la cârma Serviciului Rutier ca interimar pentru următoarele 6 luni.

Comisarul şef Ciprian Buta este un personaj controversat din IPJ BN, numele său fiind implicat în problemele pe care le-a avut cu justiţia fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Adriana Veturia Moldovan, dar şi în dosarul IPJ GATE, ambele cazuri fiind urmărite şi prezentate de Gazeta de Bistriţa.

 

După scandalul din IPJ Bistriţa-Năsăud care a avut loc la finele anului 2014, când inspectorul şef de la acea vreme, Ioan Ovidiu Mureşan, dar şi şeful Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud – Roberto Hasnaş, precum şi comandatul Poliţiei Năsăud – Leon Cloşcă au fost săltaţi de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, comisarul şef Ciprian Buta, cel care deţinea atunci fincţia de inspector şef adjunct, a dispărut o vreme din peisaj. În respectivul dosar, Buta a fost şi el suspect, iar în dimineaţa zilei în care cei trei mai devreme amintiţi au fost reţinuţi, casa acestuia din Năsăud a fost percheziţionată, iar mai apoi câteva ceasuri bune a dat declaraţii în faţa anchetatorilor. La nici o lună după acest eveniment, Ciprian Buta şi-a cerut eliberarea din funcţie, el fiind încadrat ulterior pe o funcţie de execuţie la Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ BN.

O vreme, Buta a intrat într-un con de umbră şi a stat foarte cuminte. Asta până în primăvara acestui an, când Direcţia Generală Anticorupţie a scos la concurs şefia Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, astfel că Buta s-a înscris la concurs. Conform surselor Gazeta de Bistriţa, comisarul şef Buta a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să ajungă şef la Anticorupţia din Bistriţa-Năsăud, în ciuda faptului că este un poliţist extrem de controversat. Nu a reuşit să acceadă în funcţia de conducere, dat fiind faptul că în cele din urmă respectivul concurs a fost anulat din motive ştiute numai la centru, iar la şefia Serviciului judeţean, ca interimar, a ajuns comisarul de poliţie Pavel-Maxim Leucă, care a activat şi până acum în cadrul aceluiaşi serviciu din Bistriţa-Năsăud.

A urmat iar o perioadă de linişte în ceea ce îl priveşte pe Ciprian Buta, însă totuşi soarta pare să îi zâmbească acestuia. Miercuri, 15 noiembrie, comisarul şef Buta a preluat comanda Serviciului Rutier din cadrul IPJ BN, informaţie confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Despre cazurile în care numele comisarului şef Ciprian Buta a fost implicat, Gazeta de Bistriţa a scris AICI.

 

 

 

4 COMENTARII

  1. In poză are gradul de subcomisar. In situația actuală eticheta de „controversat” mi se pare relativă. După șase luni de interimat mai discutăm. Felicitări domnule comisar șef pentru revenirea într-o funcție de conducere.

  2. Pai „astia” ( facuti la apelul bocancilor ) capata grade dupa functia pe care sunt „azvarliti” in mod politic … nu va faceti probleme, fara sa ma refer direct la dumnealui ( zic asa la modul general ) ca pe d.l Buta nu-l cunosc decat doar din vedere si mi se pare un „copil serios totusi ” . Cum credeti ca unii din caporali, ( ca pe vremea lui Base… ) au ajuns direct cu ” stele cat palma ” pe umei … ? S-apoi, cine vreti sa ocupe aceste functii ramase libere, pensionarii… sau cei de pe „crucile din cimitire ” … ?!

LĂSAȚI UN MESAJ