În perioada 18-24 august, Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba”, a organizat tabara de creație “Artele plastice sub semnul culorilor primare”, la care au participat zece elevi de la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău.  A fost a doua ediție a acestei tabere, iar lucrările elevilor participanți au făcut obiectul expoziției din cadrul evenimentului Noaptea Albă, de la Biserica Evanghelică.

 

„Este vorba de o acțiune Internațională. Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” împreună cu Liceul „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău, în 10 zile, deci au participat un număr de 10 elevi, 2 profesori. Aceasta activitate este la a II-a ediție și principală a fost pictura, iar în prima ediție a fost sculptura. Elevii au lucrat compoziții în culoare cu tehn ica culori acrilice, tempera, acuarelă, pe suport pânză sau carton și aceste lucrări s-au finalizat cu o expoziție la Biserica Evanghelică, în Noaptea Albă a monumentelor, expoziție finalizată cu premii, premiul I, II și III și binențeles premii de participare. Aceste activități au fost sprijinite de Camera de Comerț, prin doamna Mureșan, prin susținere cu materiale și diplome, Clubul Lions care ne-a ajutat pentru transport, de la Chișinău până la Bistrița și înapoi și Rombat care a contribuit pentru servirea mesei și Liceul nostru cu ajutorul consultativ al părinților care au dus greul, deci toată partea de cazare și materiale și tot ce ține de această activitate în tabără”, a declarat directorul Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”, Macedon Retegan.

 Lucrările arată Bistriţa aşa cum este ea vazută dinafara ei, prin ochii unor viitor artişti, care iau contact direct cu acest oraş pentru prima dată. Datorită succesului acestei tabere și schimbului de experiență, Directorul Liceului de arte plastice Corneliu Baba a declarat că la anul se va ține a treia ediție.

„Cred că această tabără va funcționa și la anul. De fapt în această vară în tabăra de vară au participat elevii noștrii, profesori, deci de la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba, a participat Adina Mocanu, care este și director educativ, șef de catedră, Paul Târziu- profesor de desen, Andran Radu, Lupșe Marcel, să nu uit Cârlig Oana, Mircea Mocanu și din partea, profesroul de la Liceul Principesa Natalia Dadiani Chișinău, a participat Rotaru Ștefan, profesor care a coordonat și Gâtlan Vasile care este și coordonator. Din partea noastră, coordonatorul proiectului a fost Duda Vasile, directorul adjunct”, a adăugat Macedon Retegan.

Lucrările elevilor basarabeni realizate la Bistrița vor mai fi expuse, pe tot parcursul viitorului an școlar și pe holul Liceului „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.