Militarii au prezentat astăzi echipamentul din dotare, iar elevii au fost destul de receptivi. Acest eveniment este un preambul al Zilei Armatei Române.
La data de 25 octombrie, România sărbătoreşte Ziua Armatei ca simbol al păstrării independenţei şi suveranităţii naţionale. Momentul este unul de evocare a faptelor de arme ale înaintaşilor în locuri precum Posada, Rovine, Podul Înalt, Războieni, Călugăreni, Plevna, Smârdan, Mărăşti, Mărăşeşti sau Oituz.
În preambulul defăşurării activităţilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române, Centrul Militar Judeţean Bistriţa – Năsăud în cooperare cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, au derulat proiectului „Ziua Armatei în şcoli”, eveniment care va contina şi mâine la Şcoala Generală nr. 3 Bistriţa .

„În cadrul activităţii sunt prezentate echipamente, armament, vorbim despre puşti automate, de mitraliere de calibru 7-62 milimetrii, aruncătoare de grenade, aparatură de observare, cum ar fi binocluri, aparatură de ochire pe timp de noapte, echipament de protecţie, veste, căşti. Pe care noi le folosim în timpul participării la misiuni în teatre de operaţii”, a declarat Capitanul Marius Butilă-Batalion 812 Infanterie Bistriţa.

 

Elevii au fost încântaţi de armamentul prezentat şi au încercat rând pe rând armele sau aparatura de observare, unii chiar au susţinut că vor urma o carieră militară.

„În cadrul proiectului “Armata în şcoli”, participă o echipă din unitate la o prezentare de armament, echipamente, la Colegiul Thenic Infoel şi în cursul zilei de mâine, activitatea se va desfăşura în cadrul Şcolii Generale nr. 3 Este o activitate benefică, am văzut o mare preocupare din partea copiilor pentru ceea ce reprezentăm, sunt foarte multe întrebări şi suntem foarte mulţumiţi de faptul că suntem astăzi aici în mijlocul lor”, a mai adăugat Capitanul Marius Butilă.

 

„Evenimentul Ziua Armatei Românei în Şcoli a debutat în anul 2012, la nivel naţional, şi se desfăşoară în instituţiile de învăţământ liceal şi gimnazial. În cadrul acestui eveniment Biroul Informare- Recrutare, vine cu promovarea profesiei militare, în acest sens le prezentăm tinerilor care doresc să urmeze cariera militară criteriile generale şi specifice pentru învăţământul militar universitar şi pentru învăţământul postliceal. De asemenea le prezentăm în ce constă selecţia şi examenul de admitere pentru a urma o instituţie de învăţământ militar. În cursul zilei de astăzi elevii au fost foarte receptivi, încă de la primele minute ale începerii evenimentului, au venit într-un număr foarte mare, şi destul de interesaţi”, a declarat maiorul Urzică Nicolae în cadrul Biroului de Informare şi Recrutare al Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.