E obligatoriu! Schimbare majoră pentru cei care vor permis auto

870

Parlamentul a adoptat legea prin care se introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice în timpul desfășurării examenului auto.

 

Din 30.06.2017 vor intra în vigoare noile dispoziții legale privind examenul pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrază video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

 

sursa: DC News

1 COMENTARIU

  1. No si foarte bine , care-i „baiul ” ?! De asta se tem doar cei „slabanogi ” … si „smecherii” care vor sa obtina permis de conducere pe cai ilegale . Ce… obtinerea de permis de conducere, nu-i tot un fel de licentza ( sau diploma de absolvire ) ca si-n activitatea scolara, unde deja s-a implementat acest ” sistem ” ?
    Se vehiculeaza ideia emiterii unor permise de conducere cu valabilitate ” limitata ” pentru anumite persoane… ceea ce mi se pare o porcarie ordinara, deoarece, un drept castigat ramane legal si definitiv castigat si nu poate fi restrans ori limitat . Daca se vrea cresterea sigurantei rutiere, de ce nu se reintroduc acele „cartonase ” aneza la permsele de conducere auto, pe care erau aplicate vizele anuale ori semestriale de sanatate fizica si mintala al soferilor profesionisti si din doi in doi ani , sau anual, pentru alte categorii de persoane si cine nu are o stare tehnica, fizica si mintala corespunzatoare, sa i se suspende acest permis , asa cum spune legea, pana nu-si redobandeste aceste capacitati necesare sigurantei pe drumruile publice si nu emiterea unor permise de conducere „limitate ” in timp si spatiu ?

LĂSAȚI UN MESAJ